Politie Drenthe

Dinsdagmiddag

Assen 05-07-2005

Politie rolt hennepkwekerij op
RODEN Vanmorgen werd aan De Hazelaar op de bovenverdieping een reeds ontmantelde hennepkwekerij van 60 planten aangetroffen. Op de zolder van de woning werd een in werking zijnde hennepkwekerij aangetroffen. Hier werden 220 hennepstekken en 68 moederplanten aangetroffen. De 41-jarige bewoner werd als verdachte aangehouden. De hennepplanten en alle voor de kwekerij aanverwante goederen werd inbeslaggenomen en vernietigd. De stroom werd niet illegaal afgenomen. De woningstichting werd ingelicht. (05-156605)

Aanrijding tussen personenautos
STUIFZAND Vanmorgen vond er een aanrijding plaats op de Diepweg tussen twee personenautos. Een 33-jarige bestuurster uit Ruinen, die over de Diepweg reed en uit de richting van Pesse kwam, hield in een bocht niet voldoende rechts. Hierdoor botste ze tegen een uit tegengestelde richting komende 70-jarige bestuurder uit Nieuw Buinen. De bestuurders evenals twee inzittende kinderen van de vrouw kwamen met de schrik vrij. (05-156729)

Aanvulling nieuwsbericht
ZUIDLAREN De in de nacht van zaterdag op zondag jl. op de Brink Oostzijde aangehouden vechtersbazen waren allen inwoners van Zuidlaren. De daders, 17 tot 31 jaar, waren bekenden van de politie en vielen bij een horecagelegenheid vertrekkende bezoekers lastig en trapten tegen een auto en een brommobiel. (05-155985)

Politie houdt inbreker en heler aan
ASSEN Op 29 juni werd een 16-jarige Assenaar aangehouden als verdachte van meerdere inbraken in de wijk Baggelhuizen. Een gedeelte van de buit werd bij hem aangetroffen. Hij bekende 11 inbraken en werd op 1 juli voor de rechter-commissaris geleid. Hij zit in voorlopige hechtenis. Een 15-jarige Assenaar werd als verdachte van heling in deze zaak aangehouden. Hij werd gehoord en is in afwachting van justitiële afhandeling in vrijheid gesteld. (05-153920)

Ron Reinds verzorgt de voorlichting voor Politie Drenthe tot donderdagmiddag 16.30 uur. Tel. 06-52528707