Gemeente Haaksbergen


Veiling meublilair gemeente groot succes

Harry Belshof (rechts) nam het voortouw om deze veiling te organiseren. De veiling op zaterdag 2 juli heeft 2400,- euro opgebracht. Inititiafnemer Harry Belshof is meer dan enthousiast. "Het is geweldig verlopen. De publieke belangstelling was met ongeveer 150 mensen niet massaal maar het waren bijna allemaal kopers. En een opbrengst van 2400,-- voor het goede doel is echt een heel goed resultaat. Het heeft mijn verwachtingen beslist overtroffen! We hebben 75% kunnen veilen en heel veel mensen een plezier kunnen doen."

De fractievoorzitters willen de gemeenteraad voorstellen de gehele opbrengst van de zaterdag gehouden veiling van kantoormeubelen van de gemeente te schenken aan de lokale stichting Hulp aan Sri Lanka, waarin de Haaksbergse pastor Van der Sman een actieve rol vervult. De gemeenteraad neemt daarover woensdag 6 juli een beslissing.

Burgemeester Karel Loohuis trad ook op als veilingmeester.

Suggestie
De fractievoorzitters reageren daarmee op een suggestie van de initiatiefnemer van de veiling raadslid Harry Belshof van D66. Onder indruk van de gevolgen van de tsumani die Azie onlangs trof opperde hij in een raadsvergadering het idee om het overtollige meubilair van de gemeente te veilen om de opbrengst ervan in te zetten voor hulp aan de getroffenen. Belshof dacht daarbij met name aan de Haaksbergse stichting Hulp aan Sri Lanka, die via de Haaksbergse pastor Van der Sman rechtstreekse hulp verleent.

Het kantoormeubilair is beschikbaar gekomen omdat de ambtelijke organisatie een nieuw gemeentehuis betrekt, grotendeels voorzien van nieuw meubilair.