Politie Midden- en West Brabant

Persberichten District Breda

BREDA, 5 juli 2005

Vrouw loopt nekletsel op bij aanrijding

BREDA: De politie kreeg op maandag 4 juli om 17.45 uur melding van een ongeval. Een 26-jarige automobiliste uit Breda reed over de Franklin Rooseveltlaan, komende uit de richting Graaf Engelbertlaan. De vrouw had te laat in de gaten dat haar voorganger, een 29-jarige automobiliste uit Gorinchem, afremde om te stoppen voor een rood stoplicht. Hierop volgde een kop-staartbotsing. De vrouw uit Gorinchem is met nekletsel overgebracht naar het ziekenhuis. Het voertuig van de Bredase had dusdanige schade dat deze getakeld moest worden.

Politie arresteert Bredanaar wegens bedreiging

BREDA: De politie hield maandag 4 juli om 21.40 uur een man aan wegens bedreiging. De 51-jarige man uit Breda had in de Ploegstraat een aantal bewoners bedreigd. Hierop werd de politie gealarmeerd. Ter plaatse is de man aangehouden en meegenomen naar het bureau. Hierbij werd preventief een diensthond ingezet, gezien de ernst van de situatie. De verdachte is verhoord en ingesloten. Van de bedreigde buurtbewoners is aangifte opgenomen.

Geldbedrag buitgemaakt bij woninginbraak

BREDA: Op maandag 4 juli is tussen 11.00 uur en 15.00 uur ingebroken in een woning aan de Veurnestraat. De daders hadden zich toegang tot de woning verschaft door middel van het ingooien van een ruit. In de woning zijn diverse vertrekken doorzocht. De dieven gingen ervan door met o.a. een geldbedrag van enkele duizenden euros en een digitale camera. De politie heeft aangifte van de gedupeerde opgenomen.

Man bedreigt passagier op Station Breda

BREDA: De politie kreeg op maandag 4 juli om 15.15 uur melding van een bedreiging op het Centraal Station Breda. Ter plaatse had een beveiligingsbeambte een 19-jarige man uit Tilburg aangehouden wegens bedreiging van een passagier. Op het perron hadden de verdachte en de aangever een conflict gekregen. Hierop had de Tilburger bedreigingen geuit. De zaak is overgedragen aan de spoorwegpolitie.

Getuigen houden veelpleger aan

BREDA: Op maandag 4 juli kreeg de politie omstreeks 17.15 uur een melding van winkeldiefstal uit de Karrestraat. Een 21-jarige winkelmedewerker had een 23-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats het pand zien verlaten en merkte dat de detectiepoorten afgingen. De winkelmedewerker ging achter de klant aan, maar deze ging ervan door. Drie jongemannen van 15, 16 en 17 jaar uit Breda zagen de achtervolging en gingen op de fiets achter de winkeldief aan. Doordat de achtervolgers voortdurend contact hielden met de politie is de veelpleger om 17.35 uur aangehouden en ingesloten. Onderweg had de dief zijn buit al laten vallen, deze bestond uit 6 t-shirts met een totale waarde van 208,-. De medewerker van de bestolen winkel heeft tijdens de achtervolging de buit opgeraapt. De winkeldief is aangehouden en ingesloten. De drie jongemannen worden aangemeld voor het project beloonde burger van de politie en ook door de winkelier worden ze beloond.

Man aangehouden wegens bedreiging

ZUNDERT: Op maandag 4 juli kreeg de politie rond 20.00 uur melding van een bedreiging aan de Professor H. van der Hoevenstraat. Een 38-jarige man uit Zundert bedreigde een 33-jarige vrouw uit Zoutelande met de dood. Deze bedreiging kwam voort uit een relationeel conflict. Ter plaatse bedreigde de man de vrouw weer met de dood. Hierop hielden agenten de man aan en stelden hem in verzekering.

Automobilist aangehouden wegens rijden onder invloed

ZUNDERT: Op dinsdag 5 juli omstreeks 2.45 uur hielden agenten een automobilist staande op de Meirseweg. Agenten hadden even hiervoor opgemerkt dat de 44-jarige man uit Essen zijn voertuig niet geheel onder controle had. De agenten spraken de man aan en roken een sterke alcohollucht. De man gaf aan gedronken te hebben. Nadat de man was onderworpen aan een ademanalyse bleek hij teveel te hebben gedronken. De uitslag van de ademanalyse bedroeg 540 ug/l. Hierop kreeg de bestuurder een rijverbod van 5 uur en werd hij om 3.50 uur weer in vrijheid gesteld.

Inbreker aangehouden dankzij oplettende bewoners

BREDA: Op dinsdag 5 juli kreeg de politie omstreek 04.00 uur melding van een inbraak aan de Honderdbunder. Bewoners van een woonhuis aan deze straat hadden hun achterdeur onafgesloten gelaten en zo was de inbreker binnengetreden. De dader doorzocht verschillende vertrekken en nam onder andere een sleutelbos en een laptop mee. Toen de inbreker op de oprit stond ging het alarm van de aldaar geparkeerde auto af. Hierdoor werd de bewoner van het pand wakker, zag de inbreker en ging achter hem aan. Tijdens zijn vlucht raakte de dief de gestolen goederen en een tas met daarin o.a. een portemonnee en een gsm kwijt. De achtervolgers raakten de inbreker kwijt tijdens de achtervolging. De aanwezige agenten zetten een diensthond in en doorzochten de wijk. Ook werd de aangifte van de gedupeerde opgenomen. In de spullen die de inbreker had verloren zaten ook de gegevens van de man. Dat zette de politie op het spoor van de Bredanaar. De 19-jarige Bredanaar bekende het misdrijf. Om 13.20 uur is hij met een proces-verbaal weer in vrijheid gesteld.

Diefstal oplegger

BREDA: In de nacht van maandag 4 op dinsdag 5 juli tussen 22.00 uur en 07.00 uur werd op Hazeldonk een trailer gestolen. De chauffeur had maandagavond de trailer afgekoppeld om met zijn trekker naar het pompstation te rijden om een kapotte lamp te repareren. Toen hij terugkwam stond zijn trailer tussen andere vrachtwagens vast geparkeerd. Op een nadere plaats bracht de Deense chauffeur de nacht door. Toen hij vanmorgen zijn trailer weer aan wilde koppelen bleek hij te zijn gestolen. De landing bestond uit kleding.

Politieman op weg naar werk houdt veelpleger aan

BREDA: Dinsdagmorgen is een 39-jarige Bredase veelpleger aangehouden. Een agent die rond 07:20 uur op weg was naar zijn werk op het bureau Breda-Zuidoost zag de Bredanaar in een auto stappen aan de Lovensdijkstraat. Toen hij een onderzoek instelde zag hij dat er sparke was van een auto-inbraak. Het rechterportier van de auto bleek te zijn open gebroken. De verdachte had nog geen kans gezien om de autoradio er uit te halen. De agent was hem voor en heeft de man aangehouden. De Bredanaar is in verzekering gesteld.

Agressie in het verkeer: automobilist mishandeld

PRINSENBEEK: Dinsdagmorgen rond 09.00 uur is op de kruising Velsgoed / Beeksestraat in Prinsenbeek een 20-jarige automobilist uit Etten-Leur belaagd door een onbekend gebleven automobilist. De onbekend gebleven automobilist was blijkbaar geirriteerd over een verkeerssituatie die zich voordeed, sneed de man af en dwong hem tot stoppen.

De niets vermoedende Etten-Leurenaar draaide zijn raam open toen de automobilist naar zijn auto kwam lopen. In plaats van een vraag kreeg hij een klap tegen zijn gezicht. De dader stapte vervolgens weer in zijn auto en reed weg in de richting van Breda. De politie heeft enkele getuigen gesproken en onderzoekt de zaak.

Resultaten snelheidscontroles

ZUNDERT: De politie heeft dinsdag aan de Wernhoutseweg en de Zuiddijk een snelheidscontrole gehouden. In totaal passeerden 782 automobilisten de controlepost. Van hen reden er 60 harder dan de toegestane maximum snelheid van 60 km/u. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 105 km/u. De controle vond plaats tussen 10:00 en 14:45 uur.

LANGEWEG: De politie heeft dinsdag aan de Kapellekesstraat een snelheidscontrole gehouden. In totaal passeerden 88 automobilisten de controlepost. Van hen reden er 28 harder dan de toegestane maximum snelheid van 60 km/u. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 71 km/u. De controle vond plaats tussen 15:00 en 16:00 uur.

Auteur: Henk Snepvangers