Persbericht

Capgemini en HP formaliseren samenwerking op het gebied van Business Service Management

UTRECHT, 5 juli 2005 - Capgemini en HP hebben een overeenkomst getekend waarbij beide bedrijven een verregaande samenwerking aangaan op het gebied van Business Service Management (BSM). Door het gebruik van BSM zijn de verschillende managementlagen in een organisatie in staat een beter real-time beeld (dashboard) te vormen van het functioneren van bedrijfsprocessen. De IT-infrastructuur in combinatie met de bedrijfsprocessen wordt met BSM duidelijk in kaart gebracht en omgevormd tot een krachtig onderdeel van de business doelstellingen. De Management en Technology Consulting van Capgemini wordt gecombineerd met de OpenView beheersoftware van HP. Daarmee biedt deze alliantie oplossingen voor organisaties die beter inzicht willen hebben in bedrijfsprocessen.

HP en Capgemini hebben gezamenlijk al projecten tot een succes weten te brengen op het gebied van BSM, met name in de financiële dienstverlening. De geformaliseerde samenwerking zal zich in eerste instantie richten op de publieke sector, industrie en transport, telecommunicatie en services.

"We leven in een tijd waarin de roep om volstrekt transparante bedrijfsvoeringen steeds sterker wordt. Om daaraan te kunnen voldoen moet je het totaaloverzicht hebben en werkelijk 'in control' zijn. En je doet het pas echt goed als je op basis van die greep ook nog eens voortdurend weet te verbeteren. De oplossingen van HP, zowel rond hardware als software, kunnen dan precies het verschil maken voor onze klanten," aldus Ron Tolido , Chief Technology Officer van Capgemini.

"Beide organisaties staan achter dezelfde Adaptive Enterprise bouwprincipes als standaardisatie, simplificatie, modularisatie en integratie", zo vult Pieter Aarts aan, directeur van HP Customer Solutions Group, verantwoordelijk voor sales en marketing naar de zakelijke markt. "Nog veel belangrijker dan dat partners goed samenwerken is het concept van samenwerking met de klant. Hierin geloven beide partijen."

Adaptive Enterprise
Uit onderzoek blijkt dat veranderingen in de markt zeven keer sneller plaatsvinden dan de aanpassingen die daarvoor nodig zijn in de IT-infrastructuur van vele bedrijven. Verder blijkt uit datzelfde onderzoek dat het merendeel van de bedrijven slechts 20 tot 30 procent van hun IT-capaciteit benut. Om bedrijven sneller en doeltreffender te laten anticiperen op veranderingen in de markt, volgt HP zijn medio 2003 aangekondigde Adaptive Enterprise-strategie. Deze strategie is gericht op het ontwikkelen van producten en services voor het in lijn brengen van business en IT, waarmee kosten voor het beheer van de bestaande IT-infrastructuren worden verlaagd en de slagvaardigheid van organisaties wordt vergroot.

Over Capgemini
Capgemini, een van de meest toonaangevende aanbieders van consulting-, technology- en outsourcing-diensten ter wereld, werkt op een unieke manier samen met zijn klanten. Deze werkwijze noemt Capgemini de "Collaborative Business Experience". Door zich te richten op gezamenlijk succes en het behalen van aantoonbare toegevoegde waarde helpt Capgemini bedrijven bij het ontwikkelen van nieuwe groeistrategieën, het optimaal benutten van de mogelijkheden van technologie, en te groeien als gevolg van een krachtige samenwerking. Capgemini heeft wereldwijd ongeveer 60.000 medewerkers in dienst en realiseerde in 2004 een omzet van 6,3 miljard euro. Meer informatie over afzonderlijke disciplines, vestigingen en onderzoek is te vinden op http://www.capgemini.com.

Over HP
HP is wereldwijd leverancier van technologische oplossingen voor consumenten, bedrijven en instellingen. Het HP aanbod omvat producten en diensten voor een totale IT infrastructuur, personal computing en imaging en printing oplossingen. Over de laatste 4 kwartalen eindigend op 30 april 2005, behaalde HP wereldwijd een omzet van $83,3 miljard. Meer informatie over HP is te vinden op http://www.hp.nl.

Contactpersonen voor
de redactie:

HP, Jos Baltes
030 222 33 44
jos.baltes@hp.com
of
H&K/MCS
Perlita Fränkel
023 562 82 08
perlitaf@monogram.nl

Hewlett-Packard Nederland
Orteliuslaan 1000
3528 BD Utrecht
www.hp.nl

Nanne van Nunen | Capgemini | Utrecht

PR-manager / woordvoerder

T. +31 30 689 69 13 | Mob. +31 6 12 99 37 29 | www.nl.capgemini.com

F. +31 30 689 95 61 | nanne.van.nunen@capgemini.com

Postbus 2575 | 3500 GN Utrecht