GS-besluitenlijst d.d. 5 juli 2005 Provincie Drenthe

Weeknummer 27

Nummer

Onderwerp

Besluit


1.
Gemeente Borger Odoorn; bestemmingsplan Buinen.

GS hebben het bestemmingsplan Buinen van de gemeente Borger Odoorn goedgekeurd, met uitzondering van de bouw- en goothoogtes binnen de bestemming Agrarisch bouwblok en een gedeelte van de bestemming Bedrijven vanwege het ontbreken van bepalingen over de lokaliteit en de kleinschaligheid


2.

Beantwoording vragen ex artikel 41 Reglement van orde van de OPD over wachtlijsten Advies- en Meldpunt Kindermishandeling en Medisch Kleuter Dagverblijf.

Ingestemd met de conceptbrief.


3.

Gedogen motorcross Zuidwolde.
GS gedogen onder voorwaarde de activiteiten van de Motorcrossclub Zuidwolde (MCCZ) op het motor-crossterrein te Zuidwolde.


4.

Plan van aanpak provinciale Monumentenlijst.
GS hebben het plan van aanpak
voor een nieuwe provinciale monumentenlijst vastgesteld. Objecten op deze lijst krijgen een beschermde status.


5.

Beleidsregel verdeling waarderingssubsidies per boekjaar voor na-tuur(werk)groepen.

In de beleidsregel is aangegeven hoe GS de waarderingssubsidies per boekjaar over de preferente werkgroepen verdeelt. Preferente organisaties hebben deze positie te danken aan hun bijdrage van de soorten bescherming in Drenthe, vanwege de inzet en ondersteuning door en van vrijwilligers en vanwege de tot op heden structurele subsidierelatie met de provincie. Als na toekenning van de subsidie aan de preferente werkgroepen nog budget beschikbaar is, kunnen nieuwe aanvragen worden gehonoreerd op grond van de criteria zoals in de beleidsregel vermeld. Jaarlijks is ruim 13.000,- beschikbaar


6.

Uitvoeringsprogramma Leren voor Duurzame Ontwikkeling 2004/2005.

Uitvoeringsprogramma Leren voor Duurzame ontwikkeling 2004/2005 GS van Drenthe hebben subsidie verleend aan 4 projecten LvDO. In het Donker zie je meer! De groene ruimte door de verrekijker, Internationale kennismaking en Schouwen voor duurzaamheid


7.

Fonds nazorg gesloten stortplaatsen provincie Drenthe.

Informatieverstrekking aan provincia-le staten en stortplaatsexploitanten over het Fonds nazorg gesloten stortplaatsen provincie Drenthe
GS zend het Jaarverslag & Jaarrekening 2004 van het Fonds gesloten stortplaatsen provincie Drenthe ter informatie toe aan de stortplaatsex-ploitanten Essent Milieu Wijster en Sita Holding, en aan de statencom-missie BFE.


8.

Financieringsstatuut provincie Drenthe.

PS hebben het Financieringsstatuut provincie Drenthe vastgesteld. Kader, voorwaarden en richtlijnen voor het beheer van de provinciale liquide middelen zijn in het statuut vastgelegd naast de verdeling van taken, bevoegdheden en verantwoordelijk voor GS en PS.


9. 3e wijziging Begroting 2005.

In een brief aan de staten toelichting
op de derde begrotingswijziging
naar aanleiding van vragen uit de
staten.


10. 9e wijziging Productenraming 2005. 1. Ingestemd met de voorgestelde dekking van het blijkende tekort in de jaren 2006 en 2007 bij verwerking van de financiële gevol-gen van de nota's "Mensen in het middelpunt" en "De kunst van het combineren" in de Meerjarenraming 2005-2008.
2. De 9e wijziging vastgesteld.
3. Ermee ingestemd dat de kredieten meteen beschikbaar zijn voor het doen van betalingen en dat daarmee vooruitgelopen wordt op (positieve) besluitvorming door PS.


11. Reglement provinciale adviescommissie Actieplan Cultuurbereik 2005-2008 Het college van Gedeputeerde sta
ten heeft besloten twee nieuwe le-
den te benoemen voor de provinciale
adviescommissie cultuurbereik voor
4 jaar. De provinciale adviescommis
sie cultuurbereik adviseert GS over
de kwaliteit en de financiële opzet
van activiteiten waarvoor in het ka
der van het Actieplan cultuurbereik
Drenthe 2005-2008 subsidie wordt
aangevraagd. Ook heeft zij een taak
in het signaleren van ontwikkelingen,
hiaten in het culturele veld en moge-lijke samenwerkingsverbanden. Om het zorgvuldig en transparant functioneren van de adviescommissie te waarborgen is voor deze periode tevens een reglement vastgesteld.


12. Beantwoording brief Stichting "Leefbaar Noord-Oost Borger" inzake bestemmings-planvoorwaarden, convenanten, aanlegvergunningen en afspraken.
De stichting berichten dat de provincie geen handhavende bevoegdheden heeft op het gebied van Ruimtelijke Ordening, informeren over be-staande rechtsmiddelen en aangeven dat uitvoering van het bestemmingsplan uitgangspunt is.


13. Toetsing Calamiteitenplan waterschap Reest en Wieden. GS van Drenthe hebben samen met gedeputeerde staten van Overijssel het calamiteitenplan van het waterschap Reest en Wiede getoetst. In dit calamiteitenplan geeft het waterschap aan hoe zij zal handelen in het kader van crisismanagement en en rampenbestrijding. De beide provincies kunnen, op enkele punten na, instemmen met het getoetste plan.


14. Toetsing Calamiteiten-plan waterschap Noorderzijlvest GS van Drenthe hebben samen met gedeputeerde staten van Groningen en Friesland het calamiteitenplan van het waterschap Noorderzijlvest getoetst. In dit calamiteitenplan geeft het waterschap aan hoe zij zal handelen in het kader van crisismanagement en en rampenbestrijding. De drie colleges kunnen op enkele punten na, instemmen met het getoetste plan.


15. Awb-bezwaarschrift van de Stichting De Faunabescherming te Amstelveen inzake ontheffing ex artikel 68 van de Flora- en Faunawet (doden vos(sen) in spoordijk nabij Meppel GS hebben op advies van de be
waarschriftencommissie besloten
de bezwaren ongegrond te verklaren en het bestreden besluit te handhaven.

Disclaimer. Deze publicatie geldt niet als een officiële bekendmaking in de zin van de Algemene wet bestuurs-recht. Aan deze publicatie kunnen derhalve geen rechten worden ontleend.

Mededelingen