Ingezonden persbericht


Amsterdam, 5 juli 2005

PERSBERICHT

Mededingingsautoriteiten geven Lufthansa toestemming voor overname Swiss

De Europese Commissie en de Amerikaanse mededingingsautoriteiten hebben Lufthansa toestemming gegeven om Swiss International Air Lines over te nemen. Hiermee is de weg vrijgemaakt voor de integratie van Swiss in de Lufthansa-organisatie. Wel heeft de Europese Commissie nadere afspraken gemaakt met Lufthansa en Swiss over de toegankelijkheid van de markt voor nieuwe concurrenten. De Amerikaanse autoriteiten hebben dergelijke voorwaarden niet gesteld.

Het Zwitserse AirTrust zal nu binnen tien dagen de afgesproken verkoopprijs van netto CHF 8,96 per aandeel betalen aan de aandeelhouders die hun aandelen Swiss hebben aangemeld. Lufthansa vergroot zijn aandeel in AirTrust van 11 tot 49 procent. De uitbreiding tot honderd procent vindt op zijn vroegst in 2006 plaats. Die stap hangt onder andere af van het succes van de onderhandelingen over de landingsrechten van Swiss.

Klanten van zowel Lufthansa als Swiss zullen binnen enkele weken de eerste resultaten van de overname ervaren. Wolfgang Mayrhuber, voorzitter van de raad van bestuur van Lufthansa, spreekt dan ook van een partnerschap voor klanten die Lufthansa in staat stelt zijn internationale marktpositie te versterken en uit te breiden. De dienstregeling 2005-2006 biedt de klanten van beide luchtvaartmaatschappijen wereldwijd al een uitgebreider netwerk en nog betere servicemogelijkheden. Mayrhuber: "Lufthansa en Swiss staan voor een hoge kwaliteit vliegverkeer van en naar Europa. De toestemming van de Europese en Amerikaanse autoriteiten is een belangrijk moment in onze gezamenlijke reis die begon met een openbaar bod op Swiss en de plannen om Swiss op te nemen in Star Alliance."

"Het groene licht van Brussel en Washington verzekert op lange termijn de toekomst van de voor Zwitserland en de Zwitserse economie zo belangrijke luchtvaart," zegt Christoph Franz, voorzitter raad van bestuur Swiss. "Lufthansa en Swiss delen dezelfde uitgesproken opvattingen over hoogwaardige kwaliteit en service. Samen kunnen wij onze klanten nog meer bieden: meer bestemmingen, betere verbindingen, meer frequent flyer voordelen en toegang tot nog meer lounges op internationale luchthavens."

Zie ook: media.lufthansa.com.

Voor meer informatie graag contact opnemen met:

Van Luyken Communicatie Adviseurs, Monique Haras
Telefoon: 0031 (0) 23 540 04 24
E-mail: haras@vanluyken.nl


---- --