Politie Hollands Midden

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326


Datum: 5 juli 2005

(


Noordwijk Veilig Stappen

De politie heeft afgelopen weekend in het kader van het project Veilig Stappen gecontroleerd op de De Grent. Zaterdag 2 juli was er veel jeugd aanwezig. De politie trad op bij kleine opstootjes op De Grent en in de Hoofdstraat. De groepen werden direct gescheiden en weggestuurd waardoor vechtpartijen uitbleven. Er werden geen aanhoudingen verricht. De politie heeft 28 bekeuringen opgemaakt voor andere andere stoppen bij een fietsstrook, wildplassen, baldadigheid en gebruik alcohol op de openbare weg. Zondag 3 juli werden er 14 verbalen opgemaakt voor dergelijk incidenten.
Het project Veilig Stappen is erop gericht om de overlast voor de inwoners van Noordwijk zoveel mogelijk te beperken. Anderszijds moet het project leiden tot een groter veiligheidsgevoel bij de inwoners, de toeristen en het uitgaanspubliek. De politie hoopt er met het project aan bij te dragen, dat het ook dit seizoen veilig en gezellig stappen is in Noordwijk.


Leiden Aanhoudingen na autoinbraak

De politie heeft dinsdag 5 juli omstreeks 01.30 uur een 16 en 18 jarige Leidenaar aangehouden op verdenking van autoinbraak. Passanten zagen dat even daarvoor twee mannen een autoruitje ingeslagen hadden op de hoek Willem de Zwijgerlaan, Kooilaan. Op grond van signalementen werden de Leidenaren even later aangehouden op de Arubastraat. Het tweetal wordt door de politie verhoord over hun mogelijke betrokkenheid bij de inbraak. De eigenaar van de auto mist onder andere een bril.


Oude Wetering Aanhouding na mishandeling in juni

De politie heeft dinsdag 5 juli een 16 jarige jongen uit Leimuiden aangehouden op verdenking van mishandeling. De jongen zou op 18 juni op de Bosrank een 17 jarige jongen uit Oude Wetering hebben geslagen. Deze had door het voorval letsel aan zijn hoofd opgelopen. De Leimuidenaar erkent de klap te hebben uitgedeeld. Het conflict zou ontstaan zijn door al dan niet bedoelde aanraking. De politie maakt proces-verbaal op over het incident.


Alphen aan den Rijn Politie zoekt getuigen van vechtpartij

De politie is op zoek naar getuigen van een vechtpartij op dinsdag 28 juni jl. Omstreeks 13.30 uur kreeg een parkeerbeheerder onenigheid met een jongen toen hij deze en anderen aansprak op het rondhangen in de parkeergarage op het Thorbeckeplein. Tussen de parkeerbeheerder en de jongen ontstond vervolgens een vechtpartij. Enkele omstanders grepen in waarna de vechtpartij werd beëindigd. De politie stelt een onderzoek in en wil in contact komen met deze omstanders. Zij worden verzocht contact op te nemen met de politie, team Alphen Centrum.


Gouda Radarcontrole

De politie in Gouda heeft tussen maandag 27 juni en donderdag 30 juni een snelheidscontrole gehouden met de radarwagen. In de Kattensingel werden 47 overtredingen geconstateerd. Er waren hier 1494 passanten. Op de Koningin Wilhelminaweg waren van de 862 passanten 81 in overtreding. Op de Groenhovenweg reden 61 te hard van de 840 passanten. Het hoogst aantal overtredingen vond plaats op de Industriestraat. 261 overtreding bij 1847 passanten. De hoogstgemeten snelheid was hier 89 km/u. De politie zal regelmatig met de radarwagen blijven controleren op deze locaties.

---- einde berichten ---
---



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --