Politie Zeeland


---


O-3700-2005 Afvallende lading, Waarde

Op de A58, ter hoogte van Waarde, heeft een vrachtwagen vanmorgen rond 08.02 uur een aantal isolatieplaten verloren.
De platen kwamen terecht op twee personenauto's die achter de vrachtwagen reden. Ook kwam een plaat vlak voor een derde auto terecht die een uitwijkmanoeuvre moest maken en hierdoor op de rijbaan terecht kwam waar een vierde auto reed. Deze auto kwam met de derde auto in aanraking en er ontstond lichte schade aan beide auto's.


W-3701-2005 Inbraak in school, Middelburg

In een school in Dauwendaele is ingebroken tussen gisteravond 21.30 en 07.30 uur vanmorgen.
Door de toegang te forceren is/zijn de dader(s) het pand binnengekomen. Uit het gebouw is computerapparatuur en geluidsapparatuur weggenomen.


O-3702-2005 Diefstal uit auto, Rilland

In een geparkeerde auto die stond op de Oostkilstraat in Rilland is ingebroken.
De inbraak vond plaats tussen gisteravond 18.30 en vanmorgen 07.30 uur. Uit de auto is de autoradio weggehaald.
Ook in Krabbendijke, in de Dorpsstraat, werd geprobeerd in te breken in een geparkeerde auto. Deze poging heeft plaatsgevonden tussen 13 juni jl. en gisteravond 21.00 uur. Waarom het bij een poging is gebleven is niet bekend. Er is wel schade aangebracht aan de auto.


W-3703-2005 Auto niet op slot, Oost Souburg

Uit een niet afgeloten auto op de Molenweg in Oost Souburg is een portemonnee en een rijbewijs weggenomen.
De diefstal vond gisteren plaats tussen 10.45 en 11.15 uur.


O-3704-2005 Vrouw aangehouden, Bruinisse

Vanmorgen omstreeks 10.45 uur is op de N59, ter hoogte van Bruinisse, een 49-jarige vrouw uit Hoogerheide aangehouden op verdenking van het plegen van een diefstal met geweld.
De vrouw was een woning aan de Korenbloemstraat in Oosterland binnengedrongen, terwijl de vrouw des huizes gewoon in de woning was. De bewoonster heeft de vrouw nog proberen te beletten goederen weg te nemen, maar toen ging de vrouw met diverse voorwerpen gooien. De bewoonster heeft een pijnlijk linkeroor overgehouden aan het voorval. De 49-jarige zit nog vast en wordt nog verhoord. De vrouw is een bekende van de mensen uit Oosterland. De oorzaak van de diefstal met geweldpleging heeft vermoedelijk te maken met een financieel geschil.


Op de grens van land en water leveren de 1000 medewerkers van politie Zeeland zelfstandig en in samenwerking met anderen een "bijdrage op maat" aan het verbeteren van de veiligheid en leefbaarheid binnen de Zeeuwse samenleving en haar 15 miljoen gasten. Professioneel en integer met afwisselend werk met een wisselende werkdruk tussen wisselende mensen.
Politie Zeeland biedt politiezorg op maat door in elke Zeeuwse gemeente één of meer wijkteams te laten werken. Daarvoor is in elke gemeente een politiebureau.