Ingezonden persbericht


OnAir studio's gebouwd door Basement Electric voor Belgisch 4FM

Brussel, juni 2005.

Dat John de Mol's mediabedrijf Talpa niet stilzit bewijst ook zijn radiotak Talpa Radio International. Deze is inmiddels alweer ruim een half jaar eigenaar van het Vlaamse radiostation 4FM. Kort na de overname kwam de wens om de bestaande OnAir studio's te vervangen en de productie -en technische ruimtes te upgraden.

Basement Electric werd na de eerder dit jaar gerealiseerde nieuwe OnAir studio voor Radio10 Gold ook nu ingeschakeld. "Tijdens de bouw van de studio voor Radio10 Gold werd duidelijk dat studio's van 4FM in België niet helemaal aansloten bij de normen die Talpa stelt aan modern radio maken. Na een uitgebreide inspectie ter plaatse en het inventariseren van de wensen van de presentatoren van 4FM werd er actie ondernomen" zegt Alexander Josiassen van Talpa Radio International. "Het samenspel tussen deze bedrijven heeft er ook deze keer weer toe geleid dat het geheel probleemloos is verlopen met het resultaat dat er nu een moderne installatie staat naar de wens van de klant en gebruikers", aldus Harry Bouwman van Basement Electric.

Met de inmiddels opgebouwde ervaring als studiobouwer voor Talpa was Basement Electric in staat om snel te schakelen en zo direct na de oplevering van de Radio10Gold-studio aan de slag te gaan in Brussel. Daar werd in een operationele situatie een tijdelijke technische ruimte gebouwd waarna er op dezelfde plaats een nieuw CAR gebouwd moest worden. Samen met Studiobouw V.O.F voor de box-in-box ruimtes, All in Quality Services voor alle elektra en netwerkvoorzieningen en Music & Images voor Dalet, SoundAware en VoxPro applicaties werd de klus in minder dan twee maanden geklaard.

De nieuwe OnAir studio's werden gebouwd rond een DHD RM4200 console, Telos 2x12, Neumann U87 microfoons met Focusrite pre-amps en natuurlijk Dalet als play-out system en VoxPro als recording system. In de productiestudio is ook ProTools aanwezig.

Voor meer informatie;
Basement Electric ; Harry Bouwman, 035 6724357 of Harry@BasementElectric.com Music & Images ; Peter van Klei, 035 6214222 of Peter.van.Klei@Music-Images.nl AiQS ; Jan van Oort, 030 6018431 of Jan@a-q-s.nl
Studiobouw V.O.F ;Hans van Drogenbroek, 035 6217530 of HvDrogenbroek@studiobouw.nl Talpa Radio International ; Alexander Josiassen. 035 6552 655, of Alexander@talparadio.nl


---- --