Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout (05/07/05)

OOSTERHOUT NB, 5 juli 2005

Politie ontmantelt hennepplantage

WAALWIJK: De politie arresteerde dinsdag 5 juli twee mannen uit Oss (48 en 41 jaar) op verdenking van overtreding van de Opiumwet. De politie trof de mannen aan in een pand in de Wilhelminastraat. Bij controle van dit pand vond de politie een middelgrote hennepkwekerij. De mannen waren bezig met de verzorging van circa 2500 hennepplanten en 3750 stekjes. De politie heeft de planten bemonsterd, in beslag genomen en daarna vernietigd. Verder bleek dat er illegaal stroom werd afgetapt, waarvan het elektriciteitsbedrijf Essent inmiddels aangifte heeft gedaan. Het duo is voor nader onderzoek ingesloten en wordt momenteel verhoord.

Verdachte van stalking bekent

WERKENDAM / ROTTERDAM: Een 47-jarige Rotterdammer heeft maandag 4 juli bekend een 47-jarige man uit Werkendam gedurende langere tijd telefonisch te hebben gestalkt.
De Werkendammer deed op 16 september 2004 aangifte bij de politie. Hij werd sinds april 2003 met enige regelmaat gebeld op zowel zijn vaste als mobiele telefoon, waarna er door de beller werd opgehangen. De politie stelde in samenwerking met telecombedrijf KPN een onderzoek in naar de beller. Zowel de politie als KPN waarschuwden de stalker vervolgens met zijn bezigheden op te houden. Dit mocht echter niet baten. Ook het afsluiten van de mobiele telefoon van de verdachte door KPN bracht geen einde aan de telefoonterreur. Daarop besloot de politie de verdachte aan te houden. Hij is maandag 4 juli in het politiebureau te Nieuwendijk aangehouden en vervolgens verhoord. De man bekende de feiten te hebben gepleegd. Hij verklaarde uit rancune te hebben gehandeld.
Hij is na verhoor met een AU-dagvaarding heengezonden en moet zich te zijner tijd voor de rechter verantwoorden.

Man aangehouden na mishandeling

WAALWIJK: Een 15-jarige jongen uit Waalwijk heeft maandag 4 juli bij de politie aangifte gedaan van mishandeling. De jongen zat maandagavond omstreeks 19.30 uur op een bankje op de Zomerdijk toen hij plotseling werd beetgepakt door een hem onbekende man, die een hond aan het uitlaten was. De man sloeg de jongen in het gezicht, waardoor hij ten val kwam. Daarna kon de jongen wegrennen. Hij keerde vervolgens terug met zijn vader en informeerde bij nabij gelegen woningen naar de man. Die meldde zich vervolgens op het politiebureau. De verdachte is een 44-jarige Waalwijker. De man verklaarde in de jongen een overlastgever te herkennen, die hij al meerdere keren gewaarschuwd had.

Vier jongens opgepakt na brengen van de Hitlergroet

KAATSHEUVEL: Beveiligingspersoneel van De Efteling hield maandag 4 juli omstreeks 15.00 uur vier jongens aan op verdenking van discriminatie. De jongens hadden, terwijl ze in een attractie op de foto gingen, de Hitlergroet gebracht. Ze werden vervolgens door beveiligingspersoneel aangehouden en overgedragen aan de politie. De jongens, twee van 14 jaar oud en twee van 15 jaar oud en afkomstig uit Haarlem, bekenden het feit te hebben gepleegd. Tegen hen is proces-verbaal opgemaakt. Vervolgens zijn ze overgedragen aan begeleiders van de school waarmee ze het park bezochten. Ook hun ouders zullen worden geïnformeerd.

Ook dinsdagochtend 5 juli meende een minderjarige in De Efteling de Hitlergroet te moeten maken. Dat gebeurde rond 13.15 uur toen hij op de foto ging in één van de attracties. De 15-jarige jongen uit Geldrop moest mee naar het politiebureau, waar proces-verbaal tegen hem is opgemaakt. Vanwege zijn leeftijd is hij, na het verhoor, aan zijn schoolbegeleiders overgedragen. De politie informeerde zijn ouders telefonisch over het voorval.

Vrouw gewond na aanrijding

OOSTERHOUT: Dinsdag 5 juli vond omstreeks 12.30 uur op de kruising van de Burgemeester Holtroplaan en de Buurstede een aanrijding plaats tussen een automobiliste en een fietster. De automobiliste, een 75-jarige vrouw uit Oosterhout, reed in haar auto over de Buurstede. Op de kruising met de Burgemeester Holtroplaan gaf ze geen voorrang aan de fietster, een 60-jarige vrouw uit Oosterhout, waardoor een aanrijding ontstond. De fietster klapte door de aanrijding met haar hoofd tegen de auto en viel vervolgens op de grond. Ze is met letsel aan haar hoofd, pols en ribben per ambulance overgebracht naar een ziekenhuis in Breda.

Politie houdt visserijcontroles

WASPIK / WAALWIJK: De politie hield maandag 4 juli tussen 18.30 uur en 21.30 uur visserijcontroles in Waspik en Waalwijk.
In Waspik controleerde de politie een man die zat te vissen aan de s-Gravenmoerse vaart. Hij had zijn vergunning niet bij zich, maar mag m dinsdag op het politiebureau komen laten zien. Datzelfde geldt voor twee vissers die gecontroleerd werden op de Sluisweg in Waalwijk. Een man die zat te vissen aan de Zomerdijk in Waalwijk kreeg een bekeuring. Hij maakte gebruik van drie hengels, terwijl hij er maximaal twee mag gebruiken. Bovendien kregen drie jongeren een bekeuring omdat ze niet in het bezit waren van een geldige sportvisakte.

Politie houdt verkeerscontroles

DONGEN / RIJEN: De politie heeft maandag 4 juli tussen 14.30 uur en 17.00 uur op diverse plaatsen in Dongen en in Rijen verkeerscontroles gehouden. Daarbij schreef de politie in totaal negen bekeuringen uit: vier voor niet handsfree bellen, twee voor parkeren op een invalidenparkeerplaats, één voor parkeren in strijd met een parkeerverbod, één voor parkeren op een parkeerplaats voor taxis en één voor rijden in een geslotenverklaring.

Boete van EUR 220,- voor winkeldievegge

OOSTERHOUT: Een 19-jarige vrouw uit Made kreeg een geldboete van EUR 220,- opgelegd vanwege winkeldiefstal. De vrouw probeerde drie kledingstukken te stelen bij een kledingzaak in de Arendstraat. Winkelpersoneel betrapte haar dinsdag 5 juli omstreeks 13.35 uur en droeg haar over aan de politie. In overleg met het Openbaar Ministerie werd een boete van EUR 220,- vastgesteld, die ze meteen betaalde.

Twaalf bonnen voor mobiel bellende bestuurders

WAALWIJK: De Waalwijkse politie trad maandagavond 4 juli op tegen automobilisten die telefoneerden zonder een carkit of headset te gebruiken. In totaal kregen twaalf overtreders ieder een bekeuring van EUR 140,-.
Sinds 30 maart 2002 is bij wet geregeld dat het degene die een motorvoertuig, bromfiets of invalidenvoertuig bestuurt, verboden is om een mobiele telefoon vast te houden. Het is dus niet alleen verboden om rijdend te bellen, ook rijdend sms-en, een adres opzoeken of een telefoonnummer opslaan is niet toegestaan. De wetgever heeft de term vasthouden dus bewust gekozen. Ook is bepaald dat het klemmen van de telefoon tussen oor en schouder niet mag.

PC weg na bedrijfsinbraak

RIJEN: Tussen maandag 4 juli 23.00 uur en dinsdag 5 juli 05.09 uur is ingebroken in een bedrijfspand in de Julianastraat. De nog onbekende dader forceerde een vensterraam en is hierdoor het kantoorpand binnengeklommen. Uit het kantoorpand stal hij vervolgens een computer met bijbehorend flatscreen. De politie nam een aangifte op en liet de technische recherche een sporenonderzoek uitvoeren.

Politie zoekt getuigen

GENDEREN: Op zondag 3 juli omstreeks 04.15 uur botste een auto op de kruising van de Provincialeweg-Zuid en de Genderensedijk op een stuk hout. De auto raakte daarbij dermate beschadigd dat er een takelauto aan te pas moest komen om de auto weg te slepen van de kruising. De 34-jarige automobilist kreeg de schrik van zijn leven toen hij op het stuk hout (schijf van een boom) botste.
De politie vermoedt dat het blok hout door balorige jeugd op de weg is gelegd en is op zoek naar eventuele getuigen. Zij kunnen contact opnemen met de politie via telefoonnummer 0900-8844.

Auteur: Leonie van Ooijen