Gemeente Amersfoort

Persbericht

Afdeling Communicatie

nummer: 216

datum: 5 juli 2005

Financiële stand van zaken rond begroting positief

De gemeente Amersfoort heeft in juni de financiële stand van zaken rond de begroting geïnventariseerd en deze ziet er positief uit, zo heeft het College in een brief aan de gemeenteraad meegedeeld. De gemeente zit goed op koers en er is een voordeel van bijna E 3,0 miljoen op de begroting van 2005 dankzij enkele meevallers.

Het College is verheugd aan de gemeenteraad te kunnen meedelen dat de uitvoering van de begroting op schema ligt en dat er financiële meevallers zijn. Het overschot komt voort uit verschillende ontwikkelingen. Ten eerste keert het Gewest Eemland middelen uit die waren gereserveerd om nadelige effecten in de rentestand op te vangen in het kader van het Besluit Woninggebonden Subsidies. Deze middelen zijn naar de huidige inzichten niet meer nodig. Ook komt er geld uit de budgetten Wet Werk en Bijstand van het Rijk; deze waren echter nog niet bekendgemaakt bij de vaststelling van de meerjarenbegroting 2005-2008. Ten slotte zijn er nog voordelen dankzij dividenduitkeringen en extra rente-opbrengsten.

In totaal was het overschot E 3,5 miljoen. E 0,5 miljoen van het overschot wordt gebruikt voor de honorering van de bestemmingsvoorstellen die zijn opgenomen in het Jaarverslag 2004. Daarbij wordt beschreven dat de uitvoering ervan zou leiden tot een tekort van E 0,5 miljoen waarvoor in 2005 nog ruimte moest worden gevonden. Het overschot van bijna E 3,0 miljoen wordt betrokken bij de begrotingsvoorbereiding voor 2006 en verder.

Informatie: Anke Hendriks, communicatieadviseur Concernstaf, telefoon 033 469 42 09, e-mail as.hendriks@amersfoort.nl


---- --