Nederlandse Spoorwegen

Persinformatie
5 juli 2005

Kluwer presenteert `Projecten op de rails'

Toolbox voor projectmanagers op basis van NS ervaring

'Projecten op de rails', geschreven op basis van succesvolle NS-verbetertrajecten, helpt (project)managers projecten op de rails te zetten. Het boek is een welkome aanvulling op de bestaande boeken over projectmanagement. Het gaat verder waar veel andere boeken stoppen, namelijk het in de praktijk toepassen van sjablonen en hulpmiddelen (tools) die noodzakelijk zijn voor de uitvoering van projecten. Vandaag nam NS directeur Bert Meerstadt in Utrecht het eerste exemplaar van het boek in ontvangst.

`Projecten op de rails' is inmiddels het tweede boek dat gebaseerd is op NS ervaringen. Eerder verscheen `Omgaan met agressie kun je leren' (ISBN 905261492) van NS opleidingsmanager Ton Westerveld.
`Projecten op de rails'
NS als leerschool. De laatste jaren heeft NS de dienstverlening aan reizigers sterk weten te verberen. Deze verbetering kon alleen plaatsvinden door de ontwikkeling en uitvoering van veelomvattende projecten. De jarenlange ervaring met deze projectmatige aanpak is de basis voor 'Projecten op de rails' met de daarbij behorende cd-rom.
Een boek boordevol sjablonen, hulpmiddelen (zoals een standaard projectplan en stakeholderanalyse) en adviezen die door projectmanagers zelf zijn ontwikkeld. Alle informatie is doorspekt met concrete tips uit de praktijk, de zogenoemde 'best practices'. De duidelijke uitleg van de toepassing van de tools maakt het eenvoudiger om een project gestructureerd aan te pakken. De cd-rom bevat de sjablonen die de NS-projectmanagers zelf in hun werk gebruiken bij de uitvoering van hun projecten. Lezers en gebruikers van de cd-rom zullen ervaren dat deze sjablonen direct toepasbaar zijn en veel tijd en energie kunnen besparen. `Projecten op de rails' is geschikt voor zowel de beginnende als de ervaren projectmanager.

Titel: Projecten op de rails
ISBN: 90 13 02097 6
Verkoopprijs: 45,50 (incl. BTW)
Verkrijgbaar bij Kluwer, telefoon (0570) 67 33 58, via internet: www.kluwermanagement.nl/shop of bij de erkende boekhandel.

NS Groep N.V., Utrecht Handelsregister Utrecht 30124358

Datum 4 juli 2005
Pagina 2/2

Noot aan de redactie:
Voor nadere inlichtingen of een recensie-exemplaar (o.v.v. titel + isbn + afleveradres) kunt u mailen naar: mailto:mkrol@kluwer.nl. Als u een recensie plaatst n.a.v. dit bericht of een aangevraagd boek, verzoeken wij u een bewijsexemplaar te sturen naar: Kluwer, t.a.v. M. Krol, Postbus 23, 7400 GA Deventer. Voor meer informatie kunt u ook contact opnemen met NS persvoorlichting via telefoonnummer (030) 235 70 70.

Bijgaande foto van de overhandiging van het eerste exemplaar van `Projecten op de rails' aan NS directeur Bert Meerstadt kan worden gebruikt, onder vermelding van `foto: Doon van de Ven'. Op de foto staan links Bert Meerstadt, directeur NS, in het midden Rinus Vader en rechts Paul Diercks, manager NS Competence Center Project Management.
NS
NS speelt een belangrijke rol in de mobiliteit van Nederland. De onderneming stelt zich ten doel reizigers veilig, op tijd en comfortabel te vervoeren via aantrekkelijke stations. NS is de grootste reizigersvervoerder op het spoor in Nederland. Hoofddoelstellingen van het beleid zijn: op tijd rijden, informatie verstrekken en service verlenen, bijdragen aan de sociale veiligheid, voldoende vervoerscapaciteit creëren en zorgen voor schone treinen en stations. NS verzorgt in Nederland dagelijks met zo'n 5.000 treinritten het vervoer van 1 miljoen reizigers. Daarvoor zijn 2800 rijtuigen met 240.000 zitplaatsen beschikbaar. In Nederland beheert NS 388 stations. In het Verenigd Koninkrijk exploiteert NS samen met haar Britse partner Serco twee vervoerconcessies: Mersey Rail rondom Liverpool en Northern Rail in het noorden van Engeland. NS biedt werk aan bijna 25.000 mensen. Het Nederlandse spoorwegnet is niet in handen van NS. Het beheer van de infrastructuur (rails, seinen, bovenleiding, etc.) en de railverkeersleiding zijn taken van ProRail. De Inspectie Verkeer en Waterstaat ziet toe op de spoorwegveiligheid in Nederland.


---- --