Digitale Gemeente Houten

Eerste werkzaamheden De Staart afgerond

dinsdag 5 juli 2005 - Bron: Gemeente Houten

De eerste wegwerkzaamheden op en bij de oostelijke rotonde De Staart (UFO-rotonde) zijn bijna klaar. De rotonde is maandag 4 juli voor het verkeer opengesteld. De aanpassingen aan de weg waren nodig om de doorstroming op de rotonde te bevorderen. Fase twee van het werk aan De Staart start eind augustus. Dan zijn de westelijke rotonde en de verbindingsweg tussen beide rotondes aan de beurt.

Van het werk aan de oostelijke rotonde, afgelopen weekeinde, ondervond met name verkeer met bestemming Nieuwegeinse Golf Club of kasteel Heemstede aan de Heemsteedseweg hinder. Om deze hinder zoveel mogelijk te beperken heeft de gemeente omwonenden vooraf schriftelijk geïnformeerd en stonden langs de weg borden met aankondigingen en omleidingen. De gemeente dankt weggebruikers en omwonenden voor het getoonde begrip.

Fase twee
Nu fase één van het werk aan De Staart zover is gevorderd dat de oostelijke rotonde weer voor het verkeer is opengesteld, kan fase twee van start. Dit gebeurt eind augustus. Hierbij wordt gewerkt aan de westelijke rotonde en aan de verbindingsweg tussen beide rotondes met ook hier het doel de verkeersdoorstroming verder te verbeteren.

Langs de oostelijke rotonde komt bovendien een bypass voor het verkeer van de A27 uit de richting Utrecht. Via deze bypass rijdt het verkeer vanaf de westelijke rotonde naar De Staart buiten de UFO-rotonde om. De verwachting is dat de werkzaamheden in december afgerond zijn.

Tijdens het werk blijven beide rotondes en de op- en afritten van de A27 in gebruik. De rijbanen worden tijdelijk versmald en voor de duur van het werk geldt ter plaatse een maximumsnelheid van 30 km/uur.

Meer informatie

Copyright © Stichting Digitale Gemeente Houten 1996 - 2005 Deze website is een particulier initiatief en wordt derhalve NIET beheerd door de overheid (gemeente Houten).