Politie Zeeland


---


O-3705-2005 Poging diefstal uit woning, Rilland

Gistermiddag rond 14.55 uur kreeg de bewoonster van een woning aan de Stellestraat in Rilland de schrik van haar leven.
De vrouw hoorde rond voornoemd tijdstip twee maal aan de voordeur bellen. Op hetzelfde moment hoorde zij geluiden komen vanuit haar slaapkamer. Zij is als eerste in de slaapkamer gaan kijken en zag daar een haar onbekende man in de vensterbank zitten. De man schrok toen hij haar zag en ging er als een speer vandoor via het dak. Sprong toen naar beneden en ging er, met een tweede persoon, in een auto vandoor. Er zijn wat beschadigingen aan het slaapkamerraam ontstaan, de vitrage is naar beneden gekomen, en een rolhor is beschadigd, maar de man heeft niets kunnen wegnemen uit de woning.


W-3706-2005 Graffitispuiter aangehouden, Vlissingen


Vannacht rond 00.12 uur is een 19-jarige jongen uit Vlissingen aangehouden door de politie, omdat hij verdacht werd van het spuiten van graffiti op de muur van een gebouw aan de Bakkersgang in Vlissingen.

Naar aanleiding van een melding van een getuige dat er vier jongens graffiti aan het spuiten waren, is de politie ter plaatse gegaan en troffen in de Bakkersgang inderdaad vier jongens aan. Toen hen naar hun identiteit gevraagd werd, troffen de agenten een spuitbus verf aan bij een van de jongens. Deze jongen, voornoemde Vlissinger, is aangehouden en overgebracht naar het bureau. De anderen, allemaal afkomstig uit Vlissingen en varierend in leeftijd tussen 18 en 19 jaar, hebben verklaringen af moeten leggen op het politiebureau. Na verhoor is iedereen huiswaarts gekeerd. Proces-verbaal wordt opgemaakt.


O-3707-2005 Diverse auto's opengebroken, Rilland

In de St. Felixstraat, de Mairestraat en de Hontestraat in Rilland is een vijftal auto's opengebroken.
In de St. Felixstraat werd in drie auto's ingebroken. Uit alle auto's werden autoradio's weggenomen. De inbraken hebben vermoedelijk plaatsgevonden tussen 01.00 uur vannacht en 07.00 uur vanmorgen.


O-3708-2005 Hennepkwekerij ontmanteld, Yerseke

In de Fregatstraat in Yerseke is vanmiddag rond 13.00 uur een hennepkwekerij opgerold en ontmanteld.
De kwekerij bevond zich in een woning. De bewoner van de woning, en tevens eigenaar van de kwekerij, heeft een bekennende verklaring afgelegd. In totaal zijn 88 planten in beslag genomen en vernietigd.


O-3709-2005 Aangehouden na mishandeling, Zierikzee

Een 17-jarige jongen uit Zierikzee is vanmiddag in zijn woning aangehouden op verdenking van mishandeling van een 68-jarige plaatsgenoot.
De politie kwam ter plekke na een melding van een getuige dat er een man was mishandeld op de Van Veenlaan in Zierikzee. Daar trof zij de 68-jarige, liggend op de grond. De man kon zich niet meer herinneren hoe hij op de grond terecht was gekomen. Getuigen verklaarden hierop dat de man tegen zijn hoofd geschopt was door een jongen die op een brommer op het voetpad had gereden. Getuigen hadden ook het verzekeringsplaatje van de brommer genoteerd. Zo kwam de politie er achter wie de jongen moest zijn en werd hij thuis met een bezoekje vereerd. De jongen is rond 15.20 uur aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Hij wordt nog verhoord. De oorzaak van de mishandeling is nog onbekend. De 68-jarige man is met onbekend letsel naar het ziekenhuis vervoerd.


Op de grens van land en water leveren de 1000 medewerkers van politie Zeeland zelfstandig en in samenwerking met anderen een "bijdrage op maat" aan het verbeteren van de veiligheid en leefbaarheid binnen de Zeeuwse samenleving en haar 15 miljoen gasten. Professioneel en integer met afwisselend werk met een wisselende werkdruk tussen wisselende mensen.
Politie Zeeland biedt politiezorg op maat door in elke Zeeuwse gemeente één of meer wijkteams te laten werken. Daarvoor is in elke gemeente een politiebureau.