Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom (05/07)

BERGEN OP ZOOM, 5 juli 2005

Politie zet wegen af
Gaslek ontstaan bij bouwwerkzaamheden
DINTELOORD: Dinsdagmiddag rond 12.30 uur is een gaslek ontstaan op de Westerstraat. Tijdens daar uitgevoerde bouwwerkzaamheden raakte een heimachine per ongeluk een gasleiding waarna een gaslek ontstond. Brandweer en politie kwamen direct in actie voor het verrichten van metingen en het afzetten van wegen. Uit de metingen bleek dat er geen direct gevaar was voor de volksgezondheid. Rond 14.15 uur is het gaslek gedicht door medewerkers van Intergas. De wegen zijn inmiddels weer vrijgegeven.

Winkeldievegge in de kraag gevat door winkelpersoneel
ROOSENDAAL: Op maandag 4 juli kreeg de politie omstreeks 14.30 uur melding van winkeldiefstal aan de Rembrandtgalerij. Een 35-jarige vrouw uit Roosendaal had goederen in haar tas gedaan en was zonder te betalen de winkel uit gelopen. Winkelpersoneel had de diefstal opgemerkt en had haar aangehouden. De vrouw is vervolgens overgedragen aan de politie en door hen meegenomen naar het politiebureau. Nadat de dievegge een verklaring had afgelegd, is ze met een dagvaarding heengezonden.

Portefeuille gestolen door middel van de babbeltruc
BERGEN OP ZOOM: De politie heeft op maandag 4 juli aangifte opgenomen van diefstal door middel van de babbeltruc. De dader belde rond 11.00 uur aan bij een woning aan de Boxhornstraat. Hij deed zich voor als verwarmingsmonteur. De 79-jarige bewoner liet de man binnen om zijn verwarming te laten controleren. Na vertrek van de man bleek de bewoner zijn portefeuille kwijt te zijn.

Bromfietster raakt gewond bij ongeval
ROOSENDAAL: De politie kreeg op maandag 4 juli om even na 16.00 uur melding van een ongeval op de Rucphensebaan. Een 17-jarige bromfietster was bij het achterom kijken in de berm terecht gekomen. De bromfiets raakte hierdoor in een slip en de bestuurster viel van het voertuig af. Ook haar passagier viel op de grond, maar bleef ongedeerd. De bestuurster lag na de val onder de bromfiets en raakte hierdoor gewond. Ze is per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd met rugklachten.

Woninginbraak te Wouw
WOUW: De politie nam op maandag 4 juli aangifte op van een woninginbraak aan de Grabbendonk. Tussen 14.30 uur en 17.40 uur hadden de inbrekers aan de achterzijde van de woning een deur geforceerd en waren hierna het pand binnengetreden. De woning is doorzocht en de daders hebben sieraden ontvreemd. De politie stelt een onderzoek in.

Inbrekers stelen computers uit bedrijfspand
ROOSENDAAL: Tussen maandag 4 juli 20.00 uur en dinsdag 5 juli 07.30 uur is er ingebroken in een bedrijfspand aan de Oostelijke Havendijk. Door een ruit aan de voorzijde van het pand te vernielen verschaften de daders zich toegang. Eenmaal binnen zijn er 5 systeemkasten en een flatscreen meegenomen. Deze zijn ontvreemd uit verschillende ruimtes in het pand. De politie heeft aangifte opgenomen van de gedupeerde.

Auteur: Nicolette Bovenhorst