Gemeente Drimmelen


Procedure fietspad over de dijk gaat door

De gemeenteraad heeft besloten een zogeheten "zelfstandige projectprocedure" te gaan voeren om de aanleg van een fietspad over de dijk tussen Drimmelen en Lage Zwaluwe mogelijk te maken. Al in eerdere instantie is het voornemen tot het starten van deze wettelijk voorgeschreven procedure door het gemeentebestuur gepubliceerd, waarbij ieder in de gelegenheid is gesteld inspraakreacties in te dienen.

het fietspad
Het fietspad in kwestie wordt 5 kilometer lang en 3,5 meter breed. Vanaf het fietspad kan uitgekeken worden over de rivier de Amer en de Biesbosch én over het landelijk gebied. Het pad sluit in Lage Zwaluwe aan op het fietspad langs de Zwaluwse Haven en in Drimmelen op de Ruilverkavelingsweg.

reacties
Een viertal ingekomen reacties van belanghebbenden op de plannen zijn door het college van burgemeester en wethouders afgewogen en die hebben daaruit de conclusie getrokken dat deze reacties geen aanleiding geven de ruimtelijke onderbouwing inhoudelijk aan te passen. Kort, maar niet uitputtend, kunnen deze reacties worden samengevat als: onverenigbaarheid met de aanwezigheid van schapen, nadelen voor de verkeersveiligheid, nadelige consequenties voor de landbouw, verstoring van de natuur, beperking in de aanlegmogelijkheden van ganzenopvang- fourageergebied, negatieve consequenties voor de waterkerende functie van de dijk.

inzetten procedure
De gemeenteraad heeft het advies van burgemeester en wethouders overgenomen door het besluit te nemen een procedure tot het verlenen van vrijstelling van de voorschriften van het bestemmingsplan in te zetten en dit voornemen voor een periode van vier weken ter visie te leggen. Gedurende deze periode kunnen zienswijzen (lees bezwaren) tegen de voorgenomen vrijstelling bij het college worden ingediend.

Binnenkort wordt een officiële publicatie op deze site geplaatst.