Ingezonden persbericht


Microsoft Tech*Ed 2005 Europe van start

Vele initiatieven aangekondigd om productiviteit van ontwikkelaars en automatiseerders te verhogen

Amsterdam, 5 juli 2005 - Tech*Ed 2005 Europe, Microsofts evenement voor IT-specialisten, is vandaag van start gegaan in de Amsterdam RAI. Het evenement duurt tot en met 8 juli 2005 en zal naar verwachting ruim 7.000 deelnemers (ontwikkelaars, systeemarchitecten, IT-professionals, netwerk- en systeembeheerders, communicatie- en beveiligingsspecialisten) trekken. Tech*Ed Europe is het grootste Microsoft-evenement in Europa, waar diepgaande informatie wordt verstrekt over de nieuwste ontwikkelingen van het bedrijf. Ook kondigt Microsoft een aantal initiatieven aan om de toenemende complexiteit van IT te hoofd te bieden en om de productiviteit van ontwikkelaars en automatiseerders te verhogen.

"Microsoft verwacht dat het komende decennium nog boeiender zal zijn voor automatiseerders en ontwikkelaars", aldus Andrew Lees, Corporate Vice President, Server and Tools Marketing bij Microsoft Corporation, tijdens zijn openingsspeech. "De rol van software om mensen productiever te maken is groter dan ooit tevoren. Microsoft wil hen helpen om meer zakelijke waarde voor hun organisaties te creëren. Dat zal gebeuren door sneller dan voorheen gekoppelde systemen te leveren en door in een steeds dynamischer IT-omgeving mensen te koppelen aan de informatie die zij nodig hebben om betere zakelijke beslissingen te nemen."

In zijn keynote ging Lees in op nieuwe Active Directory-initiatieven, waaronder het Active Directory Interoperability Programme dat gericht is op partners die voor hun oplossingen de interoperabiliteits-mogelijkheden van Active Directory willen gebruiken. Lees gaf ook aan dat met de komst van SQL Server 2005, Visual Studio 2005 en BizTalk Server 2006 - waarvan de lancering op 7 november 2005 plaatsvindt - de interoperabiliteit en de productiviteit van ontwikkelaars en automatiseerders verder wordt verhoogd. Tijdens Tech*Ed Europe kondigen enkele grote, wereldwijd opererende system integrators, waaronder Atos Origin, Avanade en Conchango, aan dat zij procesgeoriënteerde oplossingen bouwen op basis van Visual Studio 2005 Team System, die softwareteams begeleiden bij het afleveren van grote bedrijfsoplossingen.

De basis van alle inspanningen van Microsoft is het besef dat mensen centraal staan in het succes van elke organisaties. Daarom werkt Microsoft verder aan het Dynamic Systems Initiative (DSI), een industriebreed streven om kennis binnen IT-teams van ontwikkelaars, automatiseerders en informatiewerkers te borgen en over te dragen. Hierdoor kunnen organisaties de productiviteit verhogen, beter voldoen aan beleidsrichtlijnen en de kosten van IT-beheer reduceren.

Belangrijk evenement
Tech*Ed 2005 is ook voor Amsterdam en voor de RAI en een belangrijk evenement. De economische impact voor Amsterdam bedraagt op basis van bestedingsonderzoeken door de gemeente Amsterdam en de RAI 15 tot 20 miljoen euro, het bedrag dat door de Tech*Ed bezoekers zal worden uitgegeven tijdens hun verblijf in de stad. Het evenement heeft een dusdanige omvang dat in heel Europa slechts vijf tot zes steden hierop berekend zijn. Amsterdam kan dat vanwege de luchthaven, de hotelcapaciteit en de vervoersinfrastructuur. Bovendien is de relatief korte afstand tussen het stadscentrum en de RAI aantrekkelijk.

Voor de Amsterdam RAI behoort Tech*Ed Europe tot de grotere evenementen: alle hallen en zalen van het complex zijn in gebruik: één hal wordt voor een beurs gebruikt, twee hallen voor de lunch en de overige hallen en zalen voor de sessies. Ook de catering van de RAI heeft zich voorbereid: meer dan vijftienhonderd werknemers verzorgen dagelijks 6.780 lunches en tijdens het gehele evenement zullen zij onder andere 65.000 flesjes water, 17.600 stuks fruit en 22.500 ijsjes verstrekken.