Gemeente Winterswijk


24 juni 2005

College van burgemeester en wethouders vanaf 5 juli weer gehuisvest in raadhuis

Winterswijk - Vanaf dinsdag 5 juli is het college van burgemeester en wethouders weer gehuisvest in het gerenoveerde raadhuis aan het mevr. Kuipers-Rietbergplein. Ook de raadsgriffie, het bestuurssecretariaat en communicatie verhuizen mee. Het Zorgloket en het Steunpunt Mantelzorg zijn al vanaf maandag 27 juni te bereiken in het raadhuis. In verband met de verhuizing is het college en de ambtelijke ondersteuning op maandag 4 juli niet bereikbaar.

Met de terugkeer van het college en de overige afdelingen betekent dit dat inwoners weer in het raadhuis terecht kunnen voor de raads- en commissievergaderingen, maar ook voor het inzien van raads- en commissiestukken. Ook trouwen is vanaf 18 juli weer mogelijk in het raadhuis. Tot 1 oktober kunnen bruidsparen daarnaast nog gebruik maken van de alternatieve trouwlocaties in de Doopsgezinde kerk en de Frerikshof.

Ingebruikname
Op dit moment wordt de laatste hand gelegd aan de inrichting en schoonmaak van de verschillende ruimtes. Naar verwachting is op 1 juli ook de bestrating rondom het raadhuis afgerond. De rest van het terrein volgt in het najaar. De officiële ingebruikname van het gerenoveerde raadhuis staat gepland voor na de zomervakantie. Ook inwoners krijgen dan de gelegenheid het raadhuis te bezichtigen.

Burgerzaken
Burgerzaken - dat voor de renovatie gehuisvest was op de begane grond van het raadhuis - blijft gehuisvest aan de locatie Beatrixpark 18.

Zorgloket
Vanaf maandag 27 juni hervat het gemeentelijke wordt het werk vanaf de nieuwe locatie hervat. Het Zorgloket is van maandag tot vrijdag geopend van 9.00 tot 13.00 uur. Telefonisch is het loket op werkdagen te bereiken van 08.00 tot 17.00 uur. Het centrale telefoonnummer van het Zorgloket is (0543) 54 55 00.

Steunpunt MantelZorg Winterswijk
Het Steunpunt MantelZorg Winterswijk is ook vanaf 27 juni gesitueerd in het raadhuis. Dit steunpunt is bedoeld voor mantelzorgers, mensen die zorgen voor een chronisch zieke partner, een dementerende ouder of een gehandicapt kind. Het Steunpunt MantelZorg is een dienst van de VIT Oost-Gelderland. De consulente is Marjan Roerdinkveldboom tel. (0573) 43 84 00.