Openbaar Ministerie

Persberichten
Den Haag, 30 juni 2005

Verdachten van overval Zoeterwoude op zitting

Dinsdag 5 juli moeten twee mannen uit Leiden van 24 en 27 jaar zich voor de rechter verantwoorden. De twee mannen worden ervan verdacht op dinsdagavond 18 januari een 38-jarige man uit Zoeterwoude te hebben overvallen.

Het slachtoffer verliet rond 19.30 uur zijn bedrijf aan de Industrieweg in Zoeterwoude en werd overvallen door twee gemaskerde mannen met vuurwapens. Het slachtoffer werd vastgebonden en in zijn eigen auto meegenomen. Nadat de mannen een geldbedrag hadden buitgemaakt, zijn ze er vandoor gegaan. Het slachtoffer lieten ze achter in de auto.

De Politie Hollands Midden heeft beide verdachten in maart aangehouden op verdenking van diefstal met geweld, afpersing c.q. wederrechtelijke vrijheidsbeneming. Beide verdachten zitten sinds respectievelijk 25 maart en 7 april in voorlopige hechtenis. De politie was een van de twee verdachten op het spoor gekomen aan de hand van een vingerafdruk die in de auto werd aangetroffen. Na verhoor van deze verdachte kon ook de andere verdachte worden aangehouden.