Gemeente Sneek


Burgemeester Brok nodigt nieuwe stemmers uit voor Raad in de Tuin Alle inwoners van de gemeente Sneek die eerst mogen stemmen hebben deze week van burgemeester drs. Arno Brok een uitnodiging gekregen voor Raad in de Tuin.

De gemeenteraad van Sneek wil het de inwoners zo gemakkelijk mogelijk maken de plaatselijke politiek van dichtbij te volgen. Daarom vergadert de raad volgende week dinsdag (5 juli 2005) in de tuin van het stadhuis. Deze vergadering begint vroeger dan normaal, om 18.00 uur. Dit vroege tijdstip heeft alles te maken met de haringparty die na afloop van de vergadering wordt gehouden. Dan kunnen de inwoners van Sneek meteen hun vragen en opmerkingen kwijt bij de raadsleden en onder het genot van een (haring)hapje en een drankje hierover met hen van gedachten wisselen.

Het 'neipetear' is bedoeld voor alle inwoners van Sneek. De nieuwe stemmers zijn speciaal uitgenodigd. Tijdens de haringparty kunnen ze, samen met mensen uit het zakenleven, vertegenwoordigers van wijkverenigingen en dorpsbelangen en de gemeenteraadsleden terugblikken op de vergadering, op het afgelopen politieke jaar en - met het oog op de gemeenteraadsverkiezingen - vooruitzien naar wat er komen gaat.

Verder kan, onder leiding van spreekstalmeester Klaas Jansma en met assistentie van een notaris, door het publiek worden geboden op een vaatje nieuwe haring. De opbrengst zal worden besteed aan een goed doel.

© copyright 2005 Gemeente Sneek - Laatste wijziging: 30-6-2005