Ingezonden persbericht


Presentatie AWT-advies over kennisbenutting in het MKB aan ministers

Dinsdag 5 juli a.s. biedt de heer Sistermans, voorzitter van de Adviesraad van het Wetenschaps- en Technologiebeleid (AWT), het advies 'Innovatie zonder inventie, kennisbenutting in het MKB' aan de minister van Economische Zaken de heer Brinkhorst en de voorzitter van MKB-Nederland de heer Hermans aan. Het advies verschijnt aan de vooravond van de bijeenkomst waarop het Innovatieplatform zich buigt over een actieplan ter versterking van innovatie in het MKB.

Dit advies richt zich op het MKB dat innoveert zonder inventie: de 'toepassers'. De AWT is van mening dat in deze groep een groot innovatiepotentieel schuilt. Hij adviseert de minister daarom zijn beleid ook te richten op deze groep, en meer werk te maken van kennisabsorptie en kennisverspreiding. Joop Sistermans: 'Dit zijn vaak bedrijven die op een buitengewoon creatieve en doelgerichte manier nieuwe dingen bedenken, gebruikmakend van bestaande kennis, en daar heel succesvol in zijn.'

Graag nodigen wij u uit om bij deze presentatie, dinsdag 5 juli van 13.30 tot 14.10 uur aanwezig te zijn. U bent van harte welkom. Wilt u mij dan per e-mail, n.van.hurne@awt.nl, uw aanmelding doorgeven (graag ontvang ik uw naam, vakblad/krant waarvoor u schrijft, e-mailadres en telefoonnummer). De bijeenkomst vindt plaats in Perscentrum Nieuwspoort in Den Haag (adres: Lange Poten 10, 2511 CL Den Haag). Tijdens deze bijeenkomst krijgt u informatie over het advies, de gelegenheid om vragen te stellen en ligt een persmap voor u klaar.

Wij hopen u a.s. dinsdag te ontvangen.

Met vriendelijke groet,
Nynke van Hurne, communicatieadviseur
Adviesraad voor het Wetenschaps- en Technologiebeleid (AWT) Javastraat 42
2582 AP Den Haag
Tel: 070 311 09 24
Mobiel: 06-2452 9876
Fax: 070 360 89 92
Internet: www.awt.nl