Ingezonden persbericht


Nieuws op www.wijninfo.nl

Informatieve DVD met prachtige beelden over wijn en wijnbouw in de Duitse wijnregio's.

Duitse wijn fascineert in film

Met de titel "The Fascination of German Wines" wordt meteen de inhoud van de eerste DVD uitgegeven door het Duits Wijninstituut, samengevat. In het bijzonder worden wijnliefhebbers uitgenodigd, die nog niet echt vertrouwd zijn met Duitse wijnen. Ze krijgen een fascinerende ontdekkingsreis door de Duitse wijnwereld voorgeschoteld.

Tv-moderator Christian Mürau bezocht in het afgelopen jaar, samen met een camerateam, alle 13 Duitse wijnregio's en kwam terug met prachtige opnames en portretten van wijnproducenten en landschappen. Hij presenteert de onderhoudende, 30 minuten durende hoofdfilm, waarin de wijnliefhebber al het wezenlijke ervaart wat men over Duitse wijn zou moeten weten. Gestart wordt met het werk in de wijngaard, daarna gaat men naar de kelder om te eindigen met het glas in de hand tijdens een wijnproeverij met uitleg over de ideale wijn spijs combinatie. Informatie omtrent hoe een Duits wijnetiket te begrijpen hoort daar uiteraard bij.

Wie altijd al eens een blik in de schatkamer van Schloss Johannisberg wou werpen of over de schouder van de wijnproducent een Eisweinoogst wil meemaken, kan zich in zijn eigen woonkamer verheugen op prachtige beelden. Leerrijk en modern geeft deze film echt zin in Duitse wijn en nodigt uit om zelf eens een wijnproducent te bezoeken. De 13 Duitse wijnbouwgebieden met hun bekoorlijke landschappen en eveneens wijnbouwkundige en culturele hoogtepunten worden apart in enkele kortportretten voorgesteld. Info aangaande de belangrijkste druivensoorten sluiten het geheel af.

Deze boeiende DVD kost 10,00 Euro (inclusief verzendingskosten) en kan besteld worden via de rubriek "folders aanvragen" op www.duitsewijn.nl.

Taal : Engels

Wordt verzonden na overschrijving van 10 Euro (inclusief verzendingskosten) op ABN-Amro 62 25 17 503 onder vermelding van naam, adres en "DVD".

Informatiebureau voor Duitse Wijn
c/o Primal
Verlengde Poolseweg 34-46
4818 CL Breda
Tel.: + 31 (0) 76 52 44 680
Fax: + 31 (0) 76 52 45 010
info@duitsewijn.nl
www.duitsewijn.nl