Fornix BioSciences N.V.

4bea5a.jpg

P E R S B E R I C H T

Lelystad, 5 juli 2005

Fornix BioSciences verhoogt winstverwachting 2005


· Bijstelling verwachte nettowinststijging 2005: van tenminste 10% naar 15 à 20% · Hogere winstverwachting in belangrijke mate toe te schrijven aan beter dan verwachte resultaten Allergiedivisie en Handelsdivisie


· Minder dan verwachte afname negatief resultaat bij Theranostics ruim gecompenseerd door goede gang van zaken bij Allergie- en Handelsdivisie De aan Euronext Amsterdam genoteerde biofarmaceutische onderneming Fornix BioSciences N.V., gevestigd te Lelystad, verhoogt haar nettowinstverwachting over 2005. Volgens de huidige inzichten zal op basis van NL verslagleggingrichtlijnen de nettowinst over het lopende boekjaar tenminste 15% à 20% hoger uitkomen dan de EUR 6,7 miljoen in 2004. Eerder dit jaar verwachtte Fornix nog een nettowinststijging van tenminste 10%, waarmee de winst op minimaal EUR 7,4 miljoen zou zijn uitgekomen.

Op basis van IFRS bedroeg de nettowinst over 2004 EUR 6,5 miljoen. De onderneming verwacht dat de nettowinst conform IFRS zal uitkomen op tenminste EUR 7,7 miljoen à EUR 8 miljoen. De verwachte stijging op basis van IFRS zal derhalve 18% à 22% bedragen.

De huidige bovenwaartse bijstelling is vooral toe te schrijven aan de veel beter dan verwachte prestaties van de Allergiedivisie en de Handelsdivisie in de afgelopen maanden. Onvoorziene omstandigheden buiten beschouwing gelaten, zullen de resultaten zich naar verwachting ook in de rest van het boekjaar op dit hogere niveau kunnen handhaven.

Voor de divisie Theranostics werd aan het begin van het boekjaar 2005 nog uitgegaan van een aanzienlijk lager verlies dan de negatieve EBIT van EUR 1,6 miljoen over 2004. Vooral vanwege achterblijvende omzet zal het verlies van deze divisie over geheel 2005 uitkomen op een negatieve EBIT van ruim EUR 1 miljoen. De geringere dan voorziene afname van het verlies zal echter ruim worden gecompenseerd door de veel betere resultaten in de Allergie- en Handelsdivisie

Meer details over de gang van zaken en de resultaten over het eerste halfjaar van 2005 zullen via een persbericht worden gepubliceerd op 1 augustus 2005 voor beurs.