Politie Gelderland-Zuid

Politie onderzoekt toedracht onwel geworden personen

Beuningen 05-07-2005 - (05)

Op maandagavond kreeg de politie rond 22.20 uur de melding dat een aantal personen in en horecagelegenheid aan de Hadrianussingel in Beuningen onwel zouden zijn geworden. Er zou met een spuitbus een stof in het pand zijn gespoten. Politie, brandweer en ambulances gingen direct ter plaatse. De brandweer verrichte metingen om te kijken of de stof gevaarlijk was voor de omgeving. Dit bleek niet het geval te zijn. Het is nog niet bekend om welke stof het gaat. Het terrein is afgezet.

In het pand waren ongeveer 20 personen, zowel personeel als klanten, aanwezig. Een aantal van hen had lichte gezondheidsklachten zoals misselijkheid en hoofdpijn. Alle personen zijn ter controle overgebracht naar het Radboud ziekenhuis in Nijmegen. Rond 23.50 uur is het pand weer vrijgegeven.

Enkele getuigen verklaarden dat drie personen het pand waren binnengelopen. Een van hen had met een busje hadden gespoten waarna de mensen onwel werden. Hierna verliet het drietal de horecagelegenheid. De politie stelt een onderzoek in. Getuigen die nog niet door de politie zijn benaderd of personen die informatie hebben over dit incident, worden verzocht contact op te nemen met de politie via het telefoonnummer 0900-8844.