C/TAC

Totaal aantal pagina s: 2 P E R S B E R I C H T
s-Hertogenbosch, 5 juli 2005
Wijziging samenstelling Raad van Bestuur Ctac
SAP-dienstverlener Ctac maakt bekend dat de heer H. L. J. (Henny) Hilgerdenaar per 15 augustus terug zal treden uit zijn functie van voorzitter van de Raad van Bestuur van Ctac en per diezelfde datum een positie zal innemen als algemeen directeur van de businessunit Application Management & Improvements. De heer W. H. J. M. (Wil) Huijben zal hem per diezelfde datum opvolgen. De heer Huijben heeft meer dan 20 jaar ervaring op het gebied van ERP en Supply Chain Management en was hiervoor werkzaam als Directeur Informatietechnologie Europa bij Applied Materials.
De bestuurswijziging is ingegeven door de wens van de heer Hilgerdenaar om dicht op de operatie en commercie van Ctac te blijven zitten. Met de implementatie van de SAP Powerhouse strategie is de structuur van Ctac omgevormd tot een holding met daaronder verschillende businessunits en dochterondernemingen, waardoor de Raad van Bestuur verder van de operaties af is komen te staan. Met de heer Huijben meent Ctac een uitstekende opvolger te hebben gevonden, en is een goed moment ontstaan voor de overstap van de heer Hilgerdenaar naar de businessunit Application Management & Improvements. De heer Huijben (50) heeft de afgelopen 10 jaar uiteenlopende management functies vervuld bij Applied Materials waaronder die van Directeur Informatietechnologie Europa. Daarvoor vervulde hij diverse functies in de procesindustrie en bij de overheid. Tevens was hij in deze periode 4 jaar voorzitter van de Vereniging van Nederlandstalige SAP Gebruikers (VNSG). Hierbij adviseerde hij bedrijven over hun ERP implementatie projecten, en had hij contacten met het SAP hoofdkantoor in Walldorf (Duitsland) en het wereldwijde netwerk van SAP gebruikersgroepen.
Tijdens een Buitengewone Algemene Vergadering van Aandeelhouders, te houden op een nog nader vast te stellen tijdstip in augustus, zal Stichting Prioriteit de benoeming van de heer Huijben als Voorzitter van de Raad van Bestuur ter goedkeuring voorleggen aan de aandeelhouders. Tevens zal Stichting Prioriteit de benoeming van de heer W. J. Wienbelt als lid van de statutaire directie ter goedkeuring aan de aandeelhouders voorleggen. De heer Wienbelt is sinds 1999 werkzaam bij Ctac en vervult sinds 2003 de functie van financieel directeur.
Voorzitter Raad van Bestuur Henny Hilgerdenaar: Ctac heeft het afgelopen jaar een transitie ondergaan naar het huidige SAP Powerhouse. Hierdoor is de Ctac holding verder af komen te staan van de operatie. Mijn commerciële kwaliteiten en mijn ondernemerschap komen beter tot hun recht door direct sturing te geven aan de operaties en ik heb dan ook aangegeven de
---

overstap te willen maken naar de grootste businessunit van Ctac, Application Management & Improvements.
Voorzitter RvC Herman Olde Hartmann: De Raad van Commissarissen is de heer Hilgerdenaar dankbaar voor de wijze waarop hij de afgelopen 5 jaar inhoud heeft gegeven aan de strategie van Ctac en de onderneming heeft geleid. Het is goed voor de onderneming dat zijn ervaring en vakmanschap niet verloren gaan en hij zich nu zal inzetten voor een van de businessunits.
Wij zijn blij met de komst van de heer Huijben die heeft aangegeven met veel plezier deze uitdaging aan te gaan om het SAP Powerhouse verder uit te bouwen. / / / / / / / / / / Profiel Ctac
Ctac is een ICT-dienstverlener gespecialiseerd in SAP-oplossingen. Activiteiten bestaan uit implementatie, integratie en beheer van SAP-systemen en hiervan afgeleide activiteiten zoals systeem upgrades en systeemoptimalisaties. De onderneming is SAP Service Partner en de grootste SAP-reseller in Nederland voor middelgrote ondernemingen. Tot de klantenkring behoren meer dan 120 organisaties in handel en industrie, zakelijke dienstverlening, retail, (semi) overheid en universiteiten.
Ctac had per 30 juni 2005 155 medewerkers in dienst (inclusief de overname van Alphalogic). De onderneming is gevestigd in s-Hertogenbosch (Nederland). Ctac is genoteerd aan de Officiële Markt van Euronext Amsterdam en is opgenomen in het Next Economy segment van Euronext.


C/TAC