Nederlandse Cystic Fibrosis Stichting


Nederlandse Cystic Fibrosis Stichting

Meldpunt `Last van veranderingen in de zorg?'

05-07-2005
De Nederlandse Patiënten/Consumenten Federatie (NP/CF) startte 17 mei met een nieuw meldpunt. Patiënten die problemen ondervinden als gevolg van veranderingen in de zorg kunnen dit vanaf deze datum melden bij het NPCF-meldpunt `Last van veranderingen in de zorg?'.

Waarvoor?
Het meldpunt `Last van veranderingen in de zorg?' wil graag weten of iemand verder moet reizen naar een gecontracteerd ziekenhuis, hoeveel iemand moet bijbetalen die naar een niet-gecontracteerd ziekenhuis gaat, of de rekening van het ziekenhuis duidelijk is en of de verzekeraar voldoende en duidelijke informatie geeft over de DBC's. Het meldpunt `Last van veranderingen in de zorg?' wil ook weten of er mensen zijn die niet (meer) naar de diëtist gaan, omdat ze het niet kunnen betalen. Het meldpunt wil verder inzicht krijgen in hoeveel iemand moet bijbetalen voor een behandeling bij een niet-gecontracteerde fysiotherapeut en of mensen niet (of minder) naar de fysiotherapeut gaan omdat ze het niet kunnen betalen. Ook wil het meldpunt achterhalen of patiënten vanwege de no-claim minder of zelfs geen gebruikmaken van zorg.

Ook meldingen van andere klachten dan de hier genoemde thema's ten gevolge van de veranderingen zijn welkom.

Hoe?
Het Meldpunt is te bereiken op telefoonnummer (030) 291 6777 op maandag, dinsdag en donderdag van 10.00 uur tot 16.00 uur. Via de website www.npcf.nl kan ook een vragenlijst worden ingevuld.


---

Zie verder onder Persberichten:
NPCF start Meldpunt `Last van veranderingen in de zorg?' (Utrecht, 12 mei 2005)

© NCFS, Dr. A. Schweitzerweg 3, 3744 MG Baarn telefoon 035 - 64 79 257, fax 035 - 64 79 489, e-mail info@ncfs.nl