Ingezonden persbericht

Fotoboek "Bed & Breakfast in Nederland" verschenen

Lekker genieten in een mooie omgeving

BLADEL, 20050705 -- Na de succesvolle internetsite www.bedandbreakfast.nl lanceert Bed & Breakfast Service Nederland nu ook een boek over Bed & Breakfast. In het boek met de titel "Bed & Breakfast in Nederland" staan ruim 600 kleinschalige en unieke overnachtingadressen in Nederland. In tegenstelling tot veel accommodatiegidsen zijn alle adressen voorzien van één of meerdere foto's. Bovendien biedt het boek uitgebreide omschrijvingen met talrijke tips voor uitstapjes in de omgeving. Het boek telt maar liefst 385 pagina's en meer dan 700 kleurenfoto's. De vele foto's in combinatie met de uitgebreide omschrijvingen maken het boek uniek in zijn soort.


Meer dan 600 bestemmingen in Nederland

In het boek vindt de lezer een scala aan Bed & Breakfast accommodaties van eenvoudig tot zeer luxe. Eén ding hebben de B&B's met elkaar gemeen: ze bieden gastvrijheid op mooie en unieke plekjes in ons land. Met meer dan 600 bestemmingen in Nederland zijn de mogelijkheden vrijwel onbeperkt. In het boek staan schitterende boerderijen, stadse herenhuizen, monumentale panden, mooie landhuizen, typische dorpswoningen en zelfs woonboten. In het boek zijn de logeeradressen gerangschikt per provincie. De lezer kan eenvoudig naar een Bed & Breakfast accommodatie zoeken met behulp van overzichtelijke provinciekaarten of het alfabetische plaatsnamenregister.

Ieder Bed & Breakfast is uniek

Het fenomeen Bed & Breakfast is overgewaaid uit Engelstalige landen als Engeland en Ierland. Bed & Breakfast betekent letterlijk 'bed en ontbijt'. In Nederland noemt men het ook wel Logies met Ontbijt, gastenkamer of pension. Overnachten in een Bed & Breakfast is een bijzondere ervaring. Ieder Bed & Breakfast heeft een eigen stijl en sfeer. De eigenaren hebben hun eigen verhaal over het B&B, de inrichting en de omgeving. En het ontbijt is altijd een aangename verassing. Kortom, ieder Bed & Breakfast is uniek! De logeeradressen zijn verspreid over heel Nederland, in de stad en op het platteland.

Vraag naar Bed & Breakfast groeit

In Nederland groeit de vraag naar Bed & Breakfast accommodaties voor een weekendje uit of een korte vakantie. Steeds meer mensen ontdekken dat Bed & Breakfast door de persoonlijke benadering aantrekkelijker kan zijn dan andere accommodatievormen. Het contact met de gastheer en of gastvrouw, de persoonlijke aandacht en de unieke sfeer zijn daarbij veelal doorslaggevend.

Internetsite

Op de internetsite www.bedandbreakfast.nl staat aanvullende informatie over de B&B's uit het boek. Op de internetsite kan de bezoeker uitgebreid zoeken op plaatsnaam, trefwoord, kenmerken en met behulp van een kaart. Bovendien kan men op de site eenvoudig een reserveringsaanvraag doen met behulp van een invulscherm.

Bed & Breakfast Service Nederland

Bed & Breakfast Service Nederland (BBSN) is dé organisatie voor Bed & Breakfast in Nederland. BBSN heeft een uitgebreid bestand van kleinschalige accommodaties in alle categorieën: het grootste online aanbod van informatie over Bed & Breakfast in Nederland. Daarnaast behartigt zij de belangen van actieve en potentiële Bed & Breakfast eigenaren in Nederland, voorziet hen van informatie over de branche en biedt diverse middelen om Bed & Breakfast in Nederland te promoten. Dit doet zij onder andere door middel van het uitgeven van het boek "Bed & Breakfast in Nederland" en het onderhouden van de internetsite www.bedandbreakfast.nl. BBSN heeft met haar promotionele activiteiten een wereldwijd bereik en onderhoud contacten met diverse marktpartijen in binnen- en buitenland, zoals de overheid, Bed & Breakfast organisaties uit andere landen en de (internationale) media.

Bed & Breakfast in Nederland, uitgever Bed & Breakfast Service Nederland
¤ 29,95 / ISBN 9080922315
Het boek is verkrijgbaar in Nederland en Vlaanderen via de boekhandel of via de website www.bedandbreakfast.nl.