Ingezonden persbericht

Engelse Priory privé-klinieken in Nederlandse handen

Amsterdam - 05-juli-2005

AMSTERDAM, 20050705 -- Het ANP meldt dat ABN AMRO voor 1,29 miljard euro de Britse keten van privé-klinieken The Priory Group overneemt van de investeringsmaatschappij Doughty Hanson & Co. Zij zullen een meerderheidsbelang houden in de zorginstelling. The Priory Group is de belangrijkste partner van Smith & Jones addiction consultants. Een organisatie die Nederlanders met verslavings- en eetstoornissen helpt.


The Priory Group, eigenaar van de wereldberoemde 'celebrity' verslavings- en eetstoornissen kliniek The Roehampton Priory in Londen die onder andere beroemdheden zoals Robbie Williams, Elton John, Eric Clapton en Naomi Campbell behandelde, heeft ook een groeiend aantal cliënten uit Nederland. Daarvoor diende The Priory Group onlangs een aanvraag in bij het CVZ (College voor Zorgverzekeringen) om te worden erkend als een door het CVZ goedgekeurde behandelingsvoorziening voor Nederlandse patiënten met verslavingen en eetstoornissen.
Een recente beslissing van 31 januari 2005 door de Minister van Volksgezondheid ten aanzien van de criteria voor dekking van patiëntenverzekeringen heeft het makkelijker gemaakt medische behandelingen in andere EU-staten vergoed te krijgen. Alle vijftien Priory ziekenhuizen die de aanvraag voor de CVZ erkenning hebben ingediend, voldoen aan de richtlijnen voor psychiatrische ziekenhuizen.

De klinieken van Priory Group bevatten circa 1700 bedden, verspreid over een veertigtal locaties en is daarmee de grootste private aanbieder van psychiatrische hulpverlening. Het laatste jaar heeft de Priory Groep een groeiend aantal patiënten uit Nederland behandeld voor alcohol - , drugsverslaving en eetstoornissen. Mensen die op een wachtlijst moesten, om privacy redenen niet naar reguliere zorg kunnen, of in de Nederlandse zorg van het kastje naar de muur werden gestuurd.
Consultants van Smith & Jones zorgen voor de begeleiding van deze Nederlandse patiënten naar de klinieken in het Verenigd Koninkrijk. Nu is de Priory financieel gezien in Nederlandse handen. Voor 1,26 miljard kochten de ABN AMRO Europa's grootste onafhankelijke aanbieder van gespecialiseerde geestelijke gezondheidszorg. De bank wil een deel van de aandelen doorverkopen aan investeerders, aldus een woordvoerder. Volgens het ANP bericht op 5 juli zal ABN AMRO wel een meerderheidsbelang houden in de zorginstelling.

Keith bakker, woordvoeder voor Smith & Jones is zeer tevreden over de nieuwe ontwikkelingen. De ABN AMRO is de beste partij voor overname van The Priory Group. De ABN AMRO toont daarmee een enorm vertrouwen in onze partner en de methodes die zij hanteren. Binnen achttien maanden willen wij ook een nieuwe kliniek in Nederland openen. Door het vertrouwen van de ABN AMRO zullen meer deuren opengaan voor de nieuwe behandelingsmogelijkheden die wij Nederlandse patiënten kunnen bieden.


Contact: Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Smith& Jones addiction consultants
Tel: 00-31-(0)20-4865464 Mobile 06 20079182
info@smithandjones.nl
www.smithandjones.nl