MINBZK:Eindrapport vrijwilligers bij de brandweer in 2005

05.07.2005 / 16:03 / APS / Rubriek: Binnenland / Organisatie: Ministerie bzk

Persuitnodiging eindrapport vrijwilligers bij de brandweer in 2005

Op donderdag 7 juli om 16.00 uur wordt het rapport 'Vinden en binden van vrijwilligers bij de brandweer in 2005' aan Minister Remkes van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties aangeboden. Dit zal gebeuren door Burgemeester Dales van Breukelen als voorzitter van de klankbordgroep Vrijwilligheid bij de brandweer.

De inzet van vrijwilligers is van essentieel belang voor de brandweerorganisaties. Van alle brandweermensen is 82% vrijwilliger. Vandaar dat BZK periodiek laat onderzoeken hoe het gesteld is met de vrijwilligheid bij de brandweer. Het onderzoek richt zich op de motivatie en werkbelasting van brandweervrijwilligers, de houding van werkgevers in het hoofdberoep en de ondersteuning die zij krijgen van het brandweermanagement en het bestuur. Het doel ervan is inzicht te verkrijgen in de huidige situatie en in de ontwikkelingen op het gebied van vrijwilligheid bij de brandweer.

Journalisten zijn van harte welkom om bij de aanbieding aanwezig te zijn Het rapport wordt 7 juli om 16.00 uur op www.veiligheid.minbzk.nl geplaatst.

Datum: 7 juli 2005 Tijd 16.00 uur Plaats Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties Schouwzaal Schedeldoekshaven 200

Noot voor de redactie: