Lekstroom, 09.55 uur

Utrecht 07-07-2005 - Nieuwsberichten district Lekstroom

Aanhouding na bedreigingen

NIEUWEGEIN Woensdagmorgen 6 juli hield de politie een 28-jarige man uit IJsselstein aan voor bedreiging.

Omstreeks 11.40 uur kreeg de politie de melding dat personeel van een instelling aan de Boogstede door een man werd bedreigd. Het personeel gaf aan dat de man die week al meerdere keren verbaal agressieve bedreigingen had geuit. Omdat de IJsselsteiner weigerde om aan zijn aanhouding mee te werken, hebben de agenten hem met gepast geweld moeten boeien. De man is ingesloten voor verhoor en proces-verbaal is tegen hem opgemaakt.

Verkeersongeval

HOUTEN Woensdagmorgen 6 juli raakte een man gewond na een eenzijdig verkeersongeval.

Omstreeks 06.45 uur reed een 19-jarige automobilist uit Houten over de Rondweg in de richting van het verkeersplein de Staart. Daar haalde hij een vrachtwagen in en schrok hij vermoedelijk van een manoeuvre van de vrachtwagen bestuurder. De Houtenaar raakte de macht over het stuur kwijt en reed recht het verkeersplein over en kwam via de berm in de sloot terecht. De Houtenaar droeg waarschijnlijk geen autogordel en had dan ook een forse hoofdwond. Per ambulance is hij naar het UMC in Utrecht vervoerd.

Autobrand

NIEUWEGEIN In de vroege morgen van woensdag 6 juli brandde aan de Israelstraat een personenauto uit.

Omstreeks 00.45 uur kreeg de politie de melding dat een auto bij het winkelcentrum in brand zou staan. De brandweer bluste de brand. De uitgebrande auto is weggesleept en veilig gesteld voor onderzoek dat de politie zal verrichtten. De oorzaak van de brand is namelijk onbekend.

Heeft u iets gezien wat de politie kan helpen bij het onderzoek, belt u dan met het politiedistrict Lekstroom (0900-8844).