Gemeente Albrandswaard


Vermoedelijke oorzaak stankklachten Poortugaal


Albrandswaard De klachten van een aantal bewoners van de Prins Bernardstraat en de Burgemeester Breebaartlaan in Poortugaal zijn vermoedelijk veroorzaakt doordat met de heftige regenval van maandagavond vanuit een olieafscheider op het bedrijventerrein Ambachtsstraat (in Poortugaal) dieselolie in het riool terecht gekomen is. De bewoners van een tweetal huizenblokken klaagden over een penetrante terpetine-achtige stank.

Gisteren adviseerde de burgemeester van Albrandswaard de bewoners van die huizenblokken waarin door de DCMR een hogere concentratie koolwaterstoffen werd gemeten dan gebruikelijk is, gebruik te maken van de alternatieve slaapplaats die de gemeente voor hen had georganiseerd in een hotel.

Vanochtend inspecteerde de DCMR opnieuw deze woningen. Naar aanleiding hiervan heeft de burgemeester de betrokken bewoners weer geadviseerd naar de woning terug te keren.

De stank zal in afnemende mate nog wel enige dagen in de woningen en de wijk blijven hangen. De DCMR adviseert de bewoners de woning te ventileren en de rioolaansluiting in hun woning te zuiveren door enkele malen hun toilet extra door te trekken en de kranen door te laten stromen in de afvoer van de wasbakken/gootstenen.

Uit voorzorg vindt nabij de betrokken woningen nog een verkennend grondwateronderzoek plaats om uit te sluiten dat lekkage vanuit het riool heeft plaats gevonden.

Vandaag zullen ook de overige bewoners van de omliggende huizenblokken en straten middels een nieuwsbrief geïnformeerd worden.

De GGD benadrukt dat er geen gevaar voor de volksgezondheid is geweest.

Voor eventueel aanvullende informatie kunnen bewoners contact opnemen met de gemeente middels telefoonnummer 06-20038333.