Productschap Margarine


07.07.2005

Quick scan Rusland gepubliceerd

Het productschap heeft afgelopen week de (Engelstalige) quick scan Rusland gepubliceerd. In deze marktanalyse vindt u een overzicht van de opvallendste ontwikkelingen in de Russische MVO-handel, -productie en -consumptie, met een focus op de periode 2001-2004. Ook vindt u een overzicht van de belangrijkste macro-economische indicatoren.

De Russische import van oliën en vetten is na 2002 sterk gedaald. Door de sterk toegenomen binnenlandse productie werd de afhankelijkheid van buitenlandse oliën en vetten aanzienlijk verminderd. De nadelige effecten van deze ontwikkeling heeft Nederland duidelijk ondervonden hoewel het nog steeds een van de belangrijkste leveranciers is. De Nederlandse export naar Rusland is duidelijk verschoven van sojaolie naar tropische oliën.

Hebt u nog geen abonnement op de Quick scans exportmarkten dan kunt u zich via onze website hiervoor aanmelden. U vindt het inschrijfformulier en de abonnementsvoorwaarden onder de rubriek Marktonderzoek en statistiek.

Indien u nog vragen hebt over Rusland, neem dan contact op met Arnold de Groot (070-3195113 ) of mail naar groot@mvo.nl.