Time : 3:15:58 PM
Date : Wednesday, July 06, 2005
Sender Name: Aquanta Networks NV

Calligator lanceert alternatiefvoor skype (in/out)

Via de PC en het internet wereldwijd bellen én gebeld worden op een Belgisch telefoonnummer.

Brugge, 7 juli 2005 (voor onmiddellijke publicatie) - AQUANTA NETWORKS NV, een Belgische onderneming gespecialiseerd in het ontwikkelen en aanbieden van geavanceerde telefonie oplossingen, lanceert vandaag een uitbreiding op haar "Calligator" communicatie dienst die het mogelijk maakt om met een PC via het internet te bellen én gebeld te worden op een nationaal telefoonnummer.

"Met deze dienst richten wij ons in hoofdzaak naar bedrijven met teleworkers en personen die vaak in het buitenland verblijven en die een alternatief zoeken voor de véél te dure mobiele gesprekken" zegt Gery Pollet, algemeen directeur van Aquanta Networks NV. "In tegenstelling tot bvb. Skype bieden wij onze gebruikers de mogelijkheid een lokaal telefoonnummer te gebruiken. Wanneer een gebruiker zich bvb. in het Verre Oosten op een hotelkamer bevindt, dan is hij voor zijn familie en bedrijf via het internet en zijn PC bereikbaar op dit Belgische telefoonnummer. En omgekeerd. Op deze manier kan enorm bespaard worden op de GSM factuur".

Omdat Calligator tevens "FindMe/FollowMe" en "Unified Messaging" ondersteunt hoeft een gebruiker -in tegenstelling tot bvb. opnieuw Skype- zich niet achter zijn PC te bevinden om bereikbaar te zijn. Zo is het mogelijk een inkomend gesprek op het Belgische Calligator telefoonnummer af te leiden naar een ander telefoonnummer (= "FindMe/FollowMe") of een antwoordapparaat dat de opgenomen stemboodschap ogenblikkelijk doorzendt naar het E-mail adres van de gebruiker (= "Unified Messaging"). Het interessante aan de Calligator oplossing is bovendien dat het herrouteren van inkomende gesprekken volkomen automatisch gebeurd op basis van de door de gebruiker vooraf ingestelde belprofielen.

"Vaak krijgen wij feed-back van gebruikers die versteld staan van de enorme besparing die Calligator met zich meebrengt. Zeg nu zelf; wie belt voor 1¤ 39 minuten naar China, 47 minuten naar Australië en 54 minuten naar de US?" vervolgt Gery. "Bovendien bellen onze gebruikers onderling volledig gratis met elkaar via het internet ... waar ze zich ook bevinden op deze planeet! En dit mét een kwaliteit die beter is dan wat wij vandaag van de GSM gewoon zijn".

De Calligator oplossing mét ondersteuning voor internet telefonie en vele extra's kost 99¤ per jaar inclusief 10¤ belwaarde en BTW. Bij de extra's zitten oa. de mogelijkheden faxberichten te verzenden en te ontvangen via het internet, SMS berichten te verzenden, volledige integratie met Microsoft Outlook, antwoordapparaat, ... .

"Vergelijk dit met het telefoonabonnement op een vaste lijn van gemiddeld méér dan 200¤ per jaar en iedereen begrijpt waarom telefonie via het vaste net zoals wij dit op vandaag kennen géén lang leven meer beschoren is" besluit Gery Pollet van Aquanta.

AQUANTA NETWORKS

Aquanta Networks, opgericht in juli 2000, is een "Communication Application Services Provider" of "CASP". Dit houdt in dat Aquanta Networks vanaf een centrale locatie haar geavanceerde communicatie diensten verhuurt via het internet zonder dat een klant moet investeren in specifieke hard- of software.

Op vandaag maken reeds enkele duizenden particulieren, vrije beroepen en bedrijven gebruik van de "Calligator" diensten van Aquanta. Deze diensten, beschikbaar via www.calligator.com, bieden elke gebruiker een "persoonlijk communicatie centrum" aan dat telefonie, fax- en SMS-verkeer integreert met het internet.

Een aanzienlijke besparing op telecommunicatiekosten en een brede waaier aan unieke mogelijkheden zijn de voornaamste voordelen van deze "Calligator" diensten.

CONTACT

Voor meer informatie met betrekking tot dit persbericht gelieve contact op te nemen met Gery Pollet van Aquanta Networks NV:

URL: www.calligator.com
E-mail: media@aquanta.com
Telefoon & fax: +32-2-4030555

(u wordt doorgerouteerd naar de laptop van Gery die zich momenteel in Spanje bevindt. Best mogelijk dat hij ginds op een terras'je een Sangria zit te degusteren terwijl hij u via Wifi & het internet te woord staat ... Calligator, you know! ;-) )