Ingezonden persbericht


Persbericht

Nobel Van Dijk & Partners realiseert recordresultaten over 2004

Nieuwegein, 7 juli 2005 - Nobel Van Dijk & Partners, ICT-dienstverlener in de business-to-business markt, heeft recordresultaten gerealiseerd over het jaar 2004. De ICT-dienstverlener kijkt met tevredenheid terug op het jaar waarin het speerpunt van het beleid, een toename van de dienstenomzet, ruim werd waargemaakt. De dienstenomzet steeg met 20% en was de belangrijkste factor voor de winstgroei van 18%. De financiële positie van Nobel Van Dijk & Partners blijft zeer solide.

Het jaar 2004 kenmerkte zich voor Nobel Van Dijk & Partners door een matige ontwikkeling in de eerste helft en een krachtig herstel in de tweede helft van het jaar. Vanaf mei 2004 kwam er een opleving in de gunning van ICT-projecten. Vooral de Business Solutions en Back-office activiteiten zijn sterk toegenomen. Dit herstel heeft geresulteerd in een uitstekende winstontwikkeling in het tweede halfjaar van 2004 en "een jaarresultaat waar wij zeer trots op zijn," aldus directeur Kees Koomen van Nobel Van Dijk & Partners.

Focus op ICT-dienstverlening
NVD&P heeft zich in 2004 volledig gericht op de uitbreiding en optimalisering van haar ICT-dienstverlening. Verschillende activiteiten zijn gecentraliseerd om de bereikbaarheid en de toegevoegde waarde voor klanten te verhogen. Er zijn drie nieuwe afdelingen ingericht: een Customer Service Desk (een centraal portaal voor eerstelijns support aan klanten), een afdeling Solutions (Business Solutions, Consolidatie, Security, Back-office en Project Management) en een afdeling Managed Services (een pakket van diensten waarmee klanten hun ICT geheel of gedeeltelijk aan NVD&P uitbesteden). Met deze maatregelen is tevens de efficiëncy en slagkracht van NVD&P aanzienlijk vergroot.

Marktleiderschap in ICT-services voor MKB
Binnen drie tot vijf jaar wil Nobel Van Dijk & Partners marktleider zijn op het gebied van ICT-Services voor kleine en middelgrote ondernemingen in Nederland. Kees Koomen: "Door het aanbod van heldere ICT-oplossingen en de focus op ICT-dienstverlening kunnen wij ons ook in de toekomst duidelijk blijven onderscheiden bij onze klanten en prospects." NVD&P wil het marktleiderschap bereiken door autonome groei en acquisities. Hierbij gaat het vooral om groei in Business Solutions, Netwerkinfrastructuur (Wireless, VOIP en Security) en Beheer.

Resultaten 2005
De resultaten over het eerste kwartaal van 2005 zijn zeer bemoedigend. De in 2004 ingezette trend zet zich ook in 2005 voort. Koomen: "Op basis van een gerichte visie en strategie, onze goede klantenbasis, de aanwezigheid en instroom van gemotiveerde en gekwalificeerde medewerkers en onze sterke financiële positie, zien wij de tweede helft van 2005 en de jaren erna met vertrouwen tegemoet."

Over Nobel Van Dijk & Partners
Nobel Van Dijk & Partners, gevestigd in Naarden, is een full service ICT-dienstverlener in de business-to-business sector. NVD&P is bijna vijftien jaar actief in de automatiseringswereld en is in korte tijd uitgegroeid tot een onderneming met meer dan 110 medewerkers. Klanten kunnen bij NVD&P terecht voor zowel complexe als eenvoudige en grootschalige als kleinschalige installaties. In de werkwijze van NVD&P staan kennis, kwaliteit, betrouwbaarheid en flexibiliteit centraal. NVD&P heeft partnerships met Microsoft, Exact, Hewlett Packard, Citrix en Cisco. Naast 900 MKB bedrijven zijn onder meer Deloitte, KPMG, SVB, GTI en Nike klant van NVD&P.



Ingezonden persbericht