Gemeente Tilburg

05378GO

Datum
7 juli 2005

Aanleg doorsteekjes en uitstapstrook Luitenant Looijmansstraat

Verbeteren van grasstroken

De grasstroken voor de woningen aan de Luitenant Looijmansstraat zijn voor een deel kaal gelopen. Hierdoor ontstaat er bij slecht weer een modderpoel. Bewoners hebben bij de gemeente het verzoek ingediend om deze situatie aan te pakken.

Maatregelen

Naar aanleiding van deze brief heeft de gemeente een voorstel gemaakt om de situatie te verbeteren. De kale plekken worden onder andere veroorzaakt omdat er veel over het gras naar de geparkeerde autoŽs wordt gelopen. Om dit te voorkomen, maakt de gemeente aan elke zijde van de straat drie extra doorsteekjes. Hierdoor hoeft er niet meer over het gras te worden gelopen. Ook wordt er aan de zijde van de even huisnummers een uitstapstrook gemaakt, zodat men niet meer vanuit de auto rechtstreeks op het gras stapt. Als laatste worden de kale plekken opnieuw ingezaaid met graszaad. Deze werkzaamheden zullen zo snel mogelijk uitgevoerd worden. Het gras heeft enige tijd nodig om te groeien, dus wij verzoeken u vriendelijk hier rekening mee te houden. Betreden van het grasveld veroorzaakt onnodige schade.

De gemeente hoopt met bovenstaande maatregelen de klachten weg te nemen en de grasstroken weer in goede staat te krijgen. U bent zelf ook voor een deel verantwoordelijk voor het onderhoud. Probeer het gras netjes te houden door de paadjes te gebruiken en hondenpoep op te ruimen.

Op de achterzijde van deze bewonersbrief staat de nieuwe situatie weergegeven.

Meer informatie

Hebt u naar aanleiding van deze brief nog vragen, dan kunt u contact opnemen met Robert Hornikx van Gebiedsteam West. Hij is op werkdagen bereikbaar via telefoonnummer 013 542 87 41.


---- --