Politie Limburg-Zuid

Brunssum: drugs en doping in beslag genomen

Bij een onderzoek naar een poging tot inbraak in een naast een woning gelegen garage in Brunssum, heeft de politie donderdagnacht circa 10 kilo softdrugs en bijna 3.000 ampullen met doping in beslag genomen. De bewoners van het pand, een 61-jarige man uit Heerlen en een 41-jarige vrouw uit Brunssum, kregen een boete.

De softdrugs en de doping werden bij toeval ontdekt, nadat de aandacht van een politie-patrouille getrokken werd door de vernielde ruit van een garagebox naast een woning aan de Maastrichterstraat. In de garage trof de politie een aparte, uit baksteen opgetrokken binnenruimte aan, waarin hennep lag te drogen. Verder werden in de garage enkele plastic boodschappentassen gevonden met 29 zakjes van elk 100 ampullen anabole steroïden.

De politie heeft de zaak in onderzoek.

Noorbeek: hennepplantage ontmanteld

In een appartementencomplex in Noorbeek heeft de politie woensdag een hennepplantage met meer dan 10.000 planten opgerold. De in het appartement aanwezige personen - vier vrouwen en een man - werden aangehouden.

Zowat het hele appartement in de Dorpsstraat te Noorbeek bleek voor de teelt van softdrugs te zijn ingericht. Bij het betreden van de woning trof de politie meteen al een aantal kartonnen dozen vol hennepplanten aan. Verspreid over alle vertrekken en de kelder van het pand bevonden zich nog eens duizenden hennepplanten en -stekjes.

Toen de politie de woning betrad bevonden zich 5 personen in het pand: drie vrouwen en een man uit Maastricht in de leeftijd van resp. 24, 25, 35 en 28 jaar, en een 27-jarige vrouw zonder vaste woon-of verblijfplaats. Ze werden allen in verzekerde bewaring gesteld.

Born: roof GSM

Een jongeman uit Born is woensdagavond zijn GSM kwijtgeraakt, nadat hij het toestel even aan een passerende fietser had gegeven die dringend moest bellen. Toen de man, die in gezelschap was van een tweede man, weigerde het toestel terug te geven, ontstond een vechtpartij tussen de twee mannen en de eigenaar van de GSM en zijn vier jeugdige vrienden. Daarbij werden over en weer rake klappen uitgedeeld.

Niettemin slaagden de mannen erin te ontkomen, met medeneming van het mobiele telefoontoestel. De straatroof vond plaats in de Brugstraat in Born. De jongens hebben inmiddels bij de politie aangifte gedaan van diefstal.

Maastricht: dure weddenschap

Een 17-jarige inwoner van Maastricht heeft woensdag een boete van enkele honderden euro's aan zijn broek gekregen voor belediging van een politie-ambtenaar.

De jongen liep langs de openstaande deur van het politiebureau in Maastricht, toen hij het baliepersoneel een verwensing naar het hoofd meende te moeten slingeren. Hij werd meteen binnengeroepen voor een corrigerend gesprekje. Daarbij verklaarde dat hij 10 euro van zijn vriendje zou krijgen als hij de receptionist met 'kanker wout' zou durven te groeten. Als 'dank' voor deze (on)vriendelijke bejegening kreeg de knaap ook een kleinigheidje van de politie. Hij werd met enkele honderden euro's aan boete naar huis gestuurd.