Gemeente Arnhem

Derde burgerjaarverslag verschenen
Voor de derde keer heeft Pauline Krikke, burgemeester van Arnhem, het burgerjaarverslag uitgebracht. Het burgerjaarverslag geeft een overzicht van de betrokkenheid van burgers bij de totstandkoming van beleid (burgerparticipatie). Ook de publieke dienstverlening en de afhandeling van klachten en bezwaren komen uitgebreid aan de orde.

Elke gemeente is wettelijk verplicht om jaarlijks een verslag uit te brengen van de relatie burger-gemeente in de vorm van een burgerjaarverslag. Deze taak is een verantwoordelijkheid van de burgemeester.
Vaste onderdelen in het burgerjaarverslag zijn de mate van burgerparticipatie, de kwaliteit en kwantiteit van de publieke dienstverlening en de afhandeling van klachten en bezwaarschriften.

Het Burgerjaarverslag 2004 is het derde verslag dat verschijnt van de hand van de Pauline Krikke. Het staat op de lijst van ingekomen stukken voor de raadsvergadering van 4 juli. Inhoudelijk wordt het verslag behandeld in de commissie VOAB van september.

Vanaf dinsdag 5 juli is het Burgerjaarverslag 2004 gratis af te halen bij de balie van Informatie en Service in het stadhuis en bij het loket Zuid. Het is ook via deze website in te zien. 724119 bytes Klik hier.

7 juli 2005