Gemeente Haarlem


7 juli 2005

202/2005
Gemeente Haarlem, college van burgemeester en wethouders

Persbericht


'watermiddag' voor kinderen van 8 tot 12 jaar in Haarlem


MELD JE AAN VOOR EEN WATERMIDDAG!

Het Natuur- en Milieucentrum Ter Kleef houdt vanaf 22 juni op elke tweede en vierde woensdag van de maand tussen 14 en 16 u. een 'watermiddag' voor kinderen van 8 tot 12 jaar. De laatste watermiddag is op 14 september.


VELE DOEDINGEN

In de expositieruimte van het Natuur- en Milieucentrum staat de tentoonstelling 'De wereld in een pak sinaasappelsap' opgesteld. De tentoonstelling vertelt in woord en beeld heel veel over water en watergebruik. Er zijn heel veel 'doedingen' aan gekoppeld die onder begeleiding worden gedaan. De deelnemende kinderen gaan na een introductie door de begeleiders, eerst een videofilm bekijken. Daarna gaan ze diverse dingen doen. Naast pittige vragenspelen en puzzels, is er ook een spannend laboratorium. Daar doen de kinderen enkele proefjes die te maken hebben waterkwaliteit, water filteren en condenseren. De middag wordt afgesloten met een wedstrijd 'water dragen op je hoofd'. In vele delen van Derde Wereldlanden is geen waterleidingnet. Drinkwater wordt daar, vooral door kinderen, uit de rivieren en de meren gehaald. Vaak moeten ze dan, met een emmer water op hun hoofd, grote afstanden afleggen om het naar huis te brengen. Dat het niet eenvoudig is om dat zonder morsen te doen, gaan de deelnemers ervaren. Bij dit onderdeel van de middag bestaat de mogelijkheid dat de kinderen nat worden, houd hiermee rekening.


NADERE INFORMATIE

Deelname aan de 'watermiddag' kost E 3,50 per kind. Maximaal aantal deelnemers per middag is 12. Aanmelden is daarom verplicht. Dit kan telefonisch bij het Natuur- en Milieucentrum Ter Kleef, telefoon (023) 511 47 17. Het centrum is gelegen aan de Kleverlaan 9 te Haarlem.

sector Stadsbeheer
Debby Salier, communicatiemedewerkster
023-5114900
salierd@haarlem.nl

---- --