Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom

BERGEN OP ZOOM, 7 juli 2005

Man bedreigd door automobilist

ROOSENDAAL: De politie heeft een melding gekregen van bedreiging in genoemde plaats. Op woensdag 6 juli liep een 61-jarige inwoner van Roosendaal over het Dijkcentrum toen er een auto met hoge snelheid twee maal voorbij kwam rijden. Toen de voetganger aangaf dit niet als normaal gedrag te beschouwen stapte de automobilist uit en dreigde de man aan te rijden. Vervolgens reed de man nog een aantal maal langs en is er daarna vandoor gegaan.

Man (33) aangehouden wegens huiselijk geweld

ROOSENDAAL: De politie kreeg op woensdag 6 juli om 22.00 uur een melding van geluidsoverlast in de wijk Kortendijk. Ter plaatse zagen de agenten een man vluchten. Tijdens de vlucht bezeerde hij zijn voet waardoor hij niet meer verder kon lopen. Agenten hielden de man staande en spraken met buurtbewoners. Zij vertelden dat de man de veroorzaker van de overlast was. De 33-jarige Roosendaler werd hierna aangehouden en in de politiebus geplaatst waar hij probeerde het interieur te vernielen. Later bleek dat de man zich schuldig maakte aan stelselmatige mishandeling c.q. huiselijk geweld jegens zijn medebewoonster. Op verdenking hiervan is hij door de agenten gearresteerd en ingesloten.

Politie houdt man aan wegens inbraak

OUDENBOSCH: Op woensdag 6 juli kreeg de politie om 23.15 uur een melding van getuigen die een onbekende man hadden zien rondkijken op de Havendijk. Ze waren gaan kijken en troffen een 21-jarige bewoner van Oudenbosch aan in een boot waarvan de deur van de kajuit geforceerd was. De getuigen hadden de man bezig gehouden en ondertussen de politie gealarmeerd. Ter plaatse vertelde de man de agenten dat hij enkel in de boot had willen overnachten. De politie heeft de man gearresteerd. Op 7 juli is hij omstreeks 14.45 uur weer in vrijheid gesteld.

Politie deelt 89 bekeuringen uit bij snelheidscontrole

BERGEN OP ZOOM: De politie controleerde op donderdag 7 juli tussen 10.15 uur en 11.45 uur op snelheid aan de Van Konijnenbergweg. Er passeerden bij deze controle 1110 voertuigen. Hiervan waren er 89 in overtreding. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 75 km/u, terwijl de maximaal toegestane snelheid 50 km/u is.

Automobilist rijdt door na aanrijding met letsel

BERGEN OP ZOOM: De politie werd op donderdag 7 juli geroepen bij een ongeval met letsel aan de Halsterenweg. Een 20-jarige vrouw reed op haar snorfiets over de Halsterenweg. Ter hoogte van de Gladiolenweg kwam er een automobilist het fietspad op rijden. Hij had een zodanige snelheid dat hij niet meer kon remmen. De vrouw remde en ging onderuit. De man is vervolgens weggereden in de richting van de Randweg Noord. De vrouw heeft zich ter plaatse onder
doktersbehandeling gesteld. Ze heeft aan het ongeval een zwaar gekneusde heup overgehouden en licht letsel aan de rechterknie en hand. De politie heeft de verklaring van het slachtoffer opgenomen en onderzoekt de zaak.

Auteur: Manon Ostendorf