Gemeente Utrecht

A12-AFSLAG NIEUWEGEIN AFGESLOTEN IN WEEKEND VAN 8 JULI

In verband met werkzaamheden aan de Europalaan wordt in het weekend van 8 tot 11 juli de afslag Nieuwegein (afrit 17 vanuit Arnhem) op de A12 afgesloten. Van vrijdagavond 8 juli 21.00 uur tot maandagochtend 11 juli 06.00 uur is de afrit richting de Europalaan, Woonboulevard en Nieuwegein niet te gebruiken. Voor zowel bestemmingsverkeer als doorgaand verkeer worden omleidingroutes aangegeven.

Omleiding bestemmingsverkeer Europalaan, Woonboulevard en Nieuwegein Verkeer dat vanuit de richting Arnhem via afrit 17 de Europalaan, de Woonboulevard en Nieuwegein wil bereiken, wordt omgeleid. Deze omleiding wordt op de A12 met bebording aangegeven en loopt voor verkeer vanuit de richting Arnhem via de afrit 16 Nieuwegein. Het verkeer wordt vervolgens via de Papendorpseweg naar de oprit 16 aan de andere kant van de A12 geleid (richting Arnhem) en kan daarna vanaf de afrit 17 weer richting de Europalaan, de Woonboulevard en Nieuwegein.

Omleiding bestemmingsverkeer Kantorenpark Kanaleneiland Verkeer dat vanuit de richting Arnhem via afrit 17 in het Kantorenpark Kanaleneiland moet zijn, kan dit gebied bereiken via de bovengenoemde omleiding en komt vervolgens op de Mauritiuslaan. In de nacht van vrijdag, zaterdag en zondag wordt tussen 0.00 uur en 05.00 uur de Mauritiuslaan afgesloten. Het gebied is dan wel via de Winthontlaan te bereiken. Vervoerders van gevaarlijke stoffen wordt wel doorgang verleend.

Omleiding doorgaand verkeer Jaarbeurs/Centrum
Verkeer dat vanuit de richting Arnhem de Jaarbeurs of het centrum van Utrecht wil bereiken, wordt ook via Papendorp omgeleid. Deze omleiding loopt via de Papendorpseweg, de Bevrijdingslaan, de Prins Clausbrug en de Churchilllaan.

Eind april is gestart met de wegwerkzaamheden voor de reconstructie van de Europalaan en het Europaplein. Door de reconstructie kunnen de rijbanen straks meer auto's aan dan nu het geval is. Tegelijkertijd wordt groot onderhoud aan de weg verricht. De uitvoering neemt ongeveer negen maanden in beslag, van april t/m medio december 2005.

Noot voor de media:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Casper van Riet, Bestuurscommunicatie Stadhuis, tel. (030) 286 11 48.