Gemeente Heerlen

Nieuw sportpark FC Hoensbroek

Wethouder Thei Vrolings en Eduard Prickaerts geven op vrijdag 8 juli om 14.30 uur het officiële startschot voor de realisatie van dit nieuw sportpark voor voetbalvereniging FC Hoensbroek op de hoek Verlengde Klinkertstraat / Frederikstraat. Zij zullen dit doen door het onthullen van een bouwbord op de hoek Verlengde Klinkertstraat/Overbroekerstraat/Terlindenweg.

De realisatie van een nieuw sportpark voor voetbalvereniging FC Hoensbroek is inmiddels gestart. In dit nieuwe sportpark zal de gemeente twee rubberen kunstgrasvelden met verlichting aanleggen, een natuurgrasveld, parkeerplaatsen en overige infrastructuur. De vereniging zelf gaat in dit nieuwe sportpark een nieuw verenigingsgebouw bouwen. De werkzaamheden daarvoor starten na de bouwvakvakantie 2005.

Op dit moment wordt hard gewerkt aan het verleggen van de Verlengde Klinkertstraat Deze wordt rechtstreeks aangesloten op de Terlindenweg. Nog voor de bouwvakvakantie van deze zomer wordt de weg in gebruik genomen. Voor het sportpark is het grondwerk gereed. De vormen van de velden zijn al goed te zien. In november zijn de kunststofvelden gebruiksklaar. Dan zal het sportpark, dat nu nog aan de Frisostraat ligt, verhuizen naar de nieuwe plek op de hoek Verlengde Klinkertstraat/Frederikstraat.

Op de plaats waar nu het sportpark ligt en de naastgelegen akkerbouwgronden worden in de toekomst woningen gebouwd.

Gemeente Heerlen,1 juli 2005
Afdeling Communicatie

Monique Leurs, tel. (045)5604070

persvoorlichting@heerlen.nl


-----------------------
p e r s

---- --