Stadsdeel Zeeburg

Buurtbijeenkomst Indische Buurt 2010

Een groep bewoners uit de Indische Buurt nodigt jou van harte uit voor de bijeenkomst Indische Buurt 2010 op 8 en 9 juli.
---

"Wij zijn hard aan de slag om de ideale Indische Buurt vorm te geven als bewoners kunnen wij dat niet alleen. Daarom doen we dit samen met de mensen die werken bij het stadsdeel, de woningbouwverenigingen en maatschappelijke organisaties. Wij willen een nieuwe dimensie geven aan deze samenleving. Wat kunnen we samen bijdragen aan de verbetering van de Indische Buurt?"

---

Heb jij daar ideeën over en wil je daarmee aan de slag of er nog meer mee doen? Wil je samenwerken met andere betrokkenen bij de Indische Buurt? Dan is de buurtbijeenkomst Indische Buurt 2010 een mooie gelegenheid daarvoor.

En wat doe jij?
Indische Buurt 2010 gaat ditmaal werken aan de volgende themas:
* Veiligheid

* Afval

* Kunst en cultuur

* Welzijn

* Onderwijs

* Communicatie

* Jeugd/sport

* Wonen

* Integratie/emancipatie

Meer weten of je opgeven?
Dat kan bij deze buurtbewoners:

* Lennert Böhmer, 06 226 379 72

* Astrid Kuiper, 06 502 279 52 of madkuiper@hetnet.nl, Delistraat 17 hs
1094 CT Amsterdam

Zij wonen in de Indische Buurt en zijn
initiatiefnemers van Indische Buurt 2010.

Wat is Indische Buurt 2010?
Wij zijn een groep actieve bewoners die zich inzetten voor verbeteringen in de buurt. Twee jaar geleden organiseerden we de eerste buurtbijeenkomst. Het doel dit jaar is: het vergroten en bekrachtigen van de groep actieve bewoners en belanghebbenden. Het opstarten en uitvoeren van kleinschalige, concrete en samenwerkingsgerichte projecten tussen bewoners onderling en bewoners en professionals. Tijdens de buurtbijeenkomst staan drie vragen centraal:

Hoe gaan we te werk?
Deelnemers buigen zich in werkgroepen over verschillende themas. Dit jaar zijn dat: veiligheid, afval, kunst en cultuur, welzijn, onderwijs, communicatie, jeugd, wonen en integratie/emancipatie. De werkgroepen staan onder leiding van een buurtbewoner en een professional. Tijdens de bijeenkomsten maken we plannen en bedenken we manieren om ze uit te voeren.

Wat heeft de eerste Indische Buurt 2010 opgeleverd? In Het Lagerhuis Indische Buurt werd gedebatteerd over onderwerpen als veiligheid en onderwijs. Er zijn zes buurtborels geweest in café NAP. Tijdens de Hallo Buuf-acties begroeten bewoners elkaar. Er is Nederlansde les gegeven door en aan buurtbewoners, er zijn moskeën en kerken bezocht en het project Uurtje voor je Buurtje is gestart. En het succesvolle Wereldwijkfestival en de leuke en inspirerende kunst- en cultuurroute met vijftig kunstenaars uit de buurt.

Wanneer?
Vrijdag 8 juli 2005, 18.30 - 22.00 uur
Zaterdag 9 juli 2005, 10.00 - 16.00 uur
Op zaterdag vindt om 16.00 uur een persconferentie plaats. Daar ondertekenen we officieel de afspraken die we in de werkgroepen hebben gemaakt. Zodat we zeker weten dat ze ook uitgevoerd worden.

Waar?
Hoofdgebouw Flevoparkschool
Soembawastraat 61,
1095 VX Amsterdam