Politie Hollands Midden

Datum: 8 juli 2005

Noordwijk Verdachte van aanranding aangehouden De recherche in Noordwijk heeft vrijdagmorgen een 40-jarige man uit Noordwijkerhout aangehouden op verdenking van vrijheidsbeneming en aanranding van een 23-jarige vrouw uit Polen. De vrouw werd woensdag 6 juli omstreeks 19.15 uur op een campingterrein langs de Randweg door een man in een auto getrokken. De vrouw is vervolgens op parkeerplaatsen langs de Randweg en op een parkeerterrein aan de Langevelderslag aangerand en bedreigd door de man. De vrouw wist uiteindelijk in de omgeving van het zweefvliegveld langs de Vogelaardreef te vluchten. Het rechercheonderzoek, getuigenverklaringen, buurtonderzoek en informatie verkregen uit de aangifte van de vrouw hebben geleid tot de aanhouding van de verdachte. De man zit nog vast en wordt verhoord.

Noordwijk Man van paardenkar getrokken Een nog onbekende man heeft donderdag 7 juli omstreeks 19.45 uur op het Het Laantje een 49-jarige Noordwijker van een paardenkar getrokken na een conflict over de loslopende hond van de man. De witte hond, type boxer, liep op het paard af, waarna de Noordwijker de man hierover aansprak. Omdat deze niet reageerde en doorfietste op zijn rode (race)fiets sloeg de Noordwijker met zijn zweep in de richting van de hond. De man trok hierna de Noordwijker van de kar waarna beiden al rollend in de berm terechtkwamen. De man liet los en vertrok toen de echtgenote van de Noordwijker met de zweep in de richting van de man sloeg. De Noordwijker liep door de val op de weg schaafwonden op en pijn aan de rug en aan de heup. Getuigen worden verzocht contact op te nemen met de politie via het algemene politienummer 0900 - 8844.

Katwijk Aanhouding na verduistering

Een 14-jarige jongen uit Valkenburg is donderdag 7 juli door de politie aangehouden op verdenking van verduistering. De jongen zou op maandag 20 juni een jongen op de Zonnebloemstraat in Katwijk geld afhandig hebben gemaakt. Nadat de Katwijker een bankbiljet had overhandigd om te wisselen, verdween de Valkenburger spoorloos. Na onderzoek kwam de politie achter de identiteit van de Valkenburger.Tijdens het verhoor bekende hij de verduistering. Nadat er proces-verbaal was opgemaakt, werd hij vrijdag 8 juli in vrijheid gesteld.

Leiden Aanhouding na auto-inbraak

Een 29-jarige Rotterdammer is vrijdag 8 augustus omstreeks 02.00 uur aangehouden op de Topaaslaan. Getuigen hadden gemeld dat de man op de Opaalstraat een auto had opengebroken. Agenten troffen de man op de Topaaslaan aan in bezit van autoradio en inbrekerswerktuigen. De man is ingesloten en wordt in de loop van de dag verhoord.

Leiden Aanhouding na aanranding De politie heeft woensdag 6 juli een 20-jarige man uit Hoek van Holland aangehouden op de Roomburgerweg op verdenking van aanranding van een 29-jarige vrouw uit Zoeterwoude. De vrouw herkende de man als degene die haar drie weken geleden zou hebben aangerand in het park Cronesteyn. De verdachte wordt vrijdag 8 juli voorgeleid bij justitie.

Leiden Harddrugs en rijden onder invloed De politie heeft vrijdag 8 juli omstreeks 05.00 uur een 21-jarige bromfietser aangehouden wegens rijden onder invloed van alcohol. Tevens bleek de man in het bezit te zijn van een hoeveelheid harddrugs. Agenten zagen de bromfietser slingerend rijden over de Kooilaan en vervolgens over de Willem de Zwijgerlaan. De man had de hele weg nodig en reageerde niet op stoptekens van de agenten. De agenten zijn naast de bromfietser gaan rijden waarna één van hen uitstapte om hem te laten stoppen. De bromfietser reed eerst tegen de agent aan, maar deze wist uiteindelijk de bromfiets vast te pakken. De bromfietser blies op het bureau 820 ug/l, terwijl de limiet 220 is. Daarnaast bleek de bromfietser 14 bolletjes drugs bij zich te hebben. De politie maakt proces verbaal op.

Alphen aan den Rijn Aanhouding na diefstal

Een 18-jarige jongen uit Dronten is donderdag 7 juli aangehouden op het Stationsplein. Hij had even daarvoor uit een rijwielzaak fietsonderdelen gestolen. Toen getuigen het winkelpersoneel daarop wezen konden ze hem na een korte sprint aanhouden. Daarna werd hij overgedragen aan de politie. Hij bekende de diefstal. De jongen krijgt proces-verbaal.

Gouda Aanhouding en inbeslagname vuurwapen De politie heeft donderdg 7 juli omstreeks 20.45 uur een 30-jarige man uit Gouda aangehouden nadat hij, onder invloed van alcohol, in een woning in de wijk Oosterwei een familielid en een vriend had bedreigd met een vuurwapen. De politie hield de man in de woning aan en nam het wapen en patronen in beslag.

Gouda Hennepkwekerijen aangetroffen en ontmanteld De politie heeft donderdag 7 juli hennepkwekerijen in een woning aan de Ronsseweg en aan het Wederikplantsoen aangetroffen en ontmanteld. In de eerste woning werden 228 planten en bijna zes kilo henneptoppen aangetroffen. De straatwaarde hiervan is ongeveer 12.000 euro. De bewoner was op het moment van de inval niet thuis. De bewoner zal binnenkort nog worden gehoord. In de woning aan het Wederikplantsoen werd een kwekerij met 128 planten aangetroffen. De 52-jarige bewoonster is daarbij aangehouden. De vrouw verklaarde sinds twee jaar een kamer te hebben ingericht als kweekruimte. Hierbij werd ook geknoeid met de energiemeter. De aangetroffen plantjes en bijbehorende apparatuur zijn verwijderd. Tegen de vrouw wordt proces-verbaal opgemaakt.

Haastrecht Roodlicht controle bij tijdelijke verkeerslichten De politie heeft donderdag 7 en vrijdag 8 juli tussen 07.30 en 08.15 uur gecontroleerd op het rijden door 'rood' bij de Grote Haven. De verkeerslichten zijn tijdelijk en zijn geplaatst in verband met de aanleg van een rotonde op de kruising Grote Haven/Provincialeweg. De politie heeft binnen deze korte controle tijd over de twee dagen 35 bekeuringen opgemaakt. Een bekeuring bedraagt 95 euro. De politie heeft geconstateerd dat meerdere bestuurders ruim door het rood reden. Een aantal van hen reed zelfs om stilstaande auto's heen die wel wachtten op het groene licht. De politie zal de komende tijd blijven controleren op deze locatie.

--- einde berichten ---

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --