Politie Twente

Persberichten Politie Twente 8 juli 2005

Doorrijder gezocht

Twee meisjes aangereden door automobilist die na aanrijding met hoge snelheid doorreed

Enschede

Donderdagmiddag 7 juli verschenen twee Enschedese meisjes van 9 en 10 jr. samen met de moeder van een van de twee, op het bureau van de politie Twente in Glanerbrug. Zij vertelden dat ze woensdagmiddag 6 juli tussen 12.00 en 12.15 uur op de Bultsweg Glanerbrug door een rode auto waren aangereden. De bestuurder was direct met hoge snelheid doorgereden. De meisjes hadden achter elkaar gefietst waarbij de 10 jr. door de auto werd geraakt en zij weer de 9 jr. raakte. Beiden kwamen ten val. De auto was rood van kleur en is vermoedelijk een Opel Astra of Vectra. De bestuurder was een Nederlandse man met kort stekeltjes haar, bijna kaal. De politie wil uiteraard graag in contact komen met getuigen van dit voorval en met de betrokken automobilist. Zij worden verzocht contact op te nemen met 0900-8844 of met meld misdaad anoniem op 0800-7000. (05-085719)

O.a. auto's vernield

Jongen gaan als beest te keer, vernielt o.a. een aantal auto's door er over heen te lopen

Enschede

Werd vrijdagmorgen 8 juli om ongeveer 04.00 uur gemeld dat aan de van Lochemstraat in Enschede een jongen als beest te keer ging en o.a. over auto's liep. Bleek dat door deze jongen diverse vernielingen waren aangericht. Bij vijf auto's werd geconstateerd dat er grotere en minder grote deuken waren aangebracht in motorkap en dak. Dit was duidelijk gedaan door er over heen te lopen en erop staan te dansen. Dit was ook door diverse getuigen gezien. Een zesde auto was beschadigd geraakt, doordat de fiets van een 38 jr. bewoner op die auto was gegooid door dezelfde jongen. Ook een tweede fiets was vernield en een ruit van een woning aan de van Lochemstraat was met een bloempot ingegooid. De bewoners van deze woning waren niet thuis. De dader was geheel in het zwart gekleed geweest en had half lang blond haar. Hij was weggelopen in de richting van de Hoge Bothofstraat. Wellicht zijn er mensen die deze jongen kent, zij worden verzocht contact op te nemen met bureau Binnenstad in Enschede via of 0900-8844 of via meld misdaad anoniem 0800-7000. De eigenaren van de vernielde auto's worden benaderd voor het doen van aangifte. (05-086032)

Vriendin mishandeld

Vriend aangehouden nadat hij zijn vriendin behoorlijk had toegetakeld

Enschede

Een 33 jr. man uit Zwolle, werd vrijdagmorgen 8 juli om ongeveer 04.40 uur in de woning van zijn vriendin aan de Ledeboerstraat in Enschede aangehouden. Zijn vriendin, een 31 jr. Enschedese, vertelde dat zij samen waren uitgeweest in de Enschedese binnenstad en hij was niet meegegaan naar haar woning. Plotseling had hij voor de deur gestaan en had haar direct geslagen en geschopt. Hij had dit gedaan omdat hij dacht dat zij een andere jongen had meegenomen. Bij de komst van de politie, die door omwonenden was gebeld i.v.m. haar geschreeuw, was de 33 jr. nog in de woning en kon worden aangehouden. Zij had een kapotte trui en een dik blauw oog aan de mishandeling over gehouden. In de loop van vrijdag komt de 31 jr. aangifte doen aan het bureau. (05-086034)

Man met mes gestoken

Man met mes gestoken in woning verdachte, wiens identiteit bekend is

Enschede

Werd vrijdagmorgen 8 juli omstreeks 01.50 uur gemeld dat in een woning aan de Ahuislanden in Enschede een man met een mes was gestoken.Ter plaatse werd in de woning een 37 jr. Enschedeër aangetroffen, die daar niet woonde, en die met een mes was gestoken en hij vertelde wie dit had gedaan. Een ambulance kwam ter plaatse en bracht het slachtoffer over naar het ziekenhuis. Een eerste onderzoek naar de verdachte, waarvan de identiteit dus bekend is, heeft nog niets opgeleverd. Over het hoe en waarom van de steekpartij kunnen nog mededelingen worden gedaan. Een verder onderzoek wordt ingesteld. (05-086024)

Dodelijke aanrijding

Identiteit slachtoffer inmiddels vastgesteld

Hengelo

Uit nader onderzoek is inmiddels de identiteit van het slachtoffer van de aanrijding aan De Belderweg in Hengelo vast komen te staan. Het gaat inderdaad om een 20-jarige man uit het Duitse Unna.

Voor meer informatie zie het persbericht van donderdag 7 juli:

Donderdagmiddag 7 juli om ongeveer 12.45 uur werd een aanrijding gemeld op de spoorwegovergang aan de De Belderweg in Hengelo. Bleek een auto onder een passerende trein te zijn gekomen. De trein, gekomen uit de richting Enschede, stond stil op het baanvak tussen de De Belderweg en de Pruisische Veldweg. De auto was volgens de machinist van de trein gekomen uit de richting van de Steenrietweg in Hengelo en was met hoge snelheid de onbewaakte overgang genaderd en had pas op het laatste moment de trein in de gaten gehad. De machinist had een aanrijding niet meer kunnen voorkomen. De auto was ongeveer 250 meter meegesleurd en zat bij de komst van de politiemensen voor de helft vast onder de trein en was geheel vernield. Door de brandweer is het slachtoffer uit het wrak gehaald en overgebracht naar het ziekenhuis in Enschede, waar hij later op de middag is overleden. De auto is door een speciale sleepwagen van de spoorwegen afgesleept. Op dit moment is de identiteit van het slachtoffer nog niet voor de volle 100 % vast te stellen, het vermoeden is dat het om een 20 jr. man uit het Duitse Unna gaat. (05-085633)

Letsel bij aanrijding

Vrouw raakt gewond bij aanrijding tussen twee personenauto's

Ambt Delden

Donderdagmorgen 7 juli reed een 46-jarige vrouw uit Hengelo in haar auto op het onverharde deel (zandweg) van de Rijssenseweg in Ambt Delden. Op de kruising met de (verharde) Langenhorsterweg verleende zij geen voorrang aan een voor haar van links komende auto, bestuurd door een 36-jarige man uit Almelo. Hierdoor ontstond tussen beide voertuigen een aanrijding, waarbij de 46-jarige vrouw gewond raakte. Zij werd met nog onbekend letsel per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. (05-085518)

Wet Wapens en Munitie

Politie houdt verdachte aan nadat bij hem meerdere messen werden aangetroffen

Hengelo

Vrijdag 8 juli werd omstreeks 04.30 uur gemeld dat iemand met een mes stond te zwaaien in een horecagelegenheid aan de Willemstraat in Hengelo. Politieagenten gingen naar genoemde locatie, waar een medewerker hen buiten een beschrijving van de man gaf. Op dat moment kwam ook de verdachte naar buiten lopen. De agenten hielden hem, een 35-jarige Hengeloër, vervolgens aan. Bij fouillering werden bij hem twee messen aangetroffen. Binnen werd een derde mes gevonden, waarmee de man aan het zwaaien was geweest. De drie messen werden in beslag genomen. Niemand deed aangifte van bedreiging. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt in het kader van de Wet Wapens en Munitie (verboden wapenbezit). (05-086036)

Fietsendief aangehouden

Alerte getuige wijst politie op fietsendief

Almelo

Een surveillerende politieagent, een biker, werd donderdagavond 7 juli omstreeks 20.00 uur aangesproken door een getuige, die even daarvoor had gezien dat een man een dames("oma")fiets had gestolen aan de Parallelweg in Almelo. De agent sprak de verdachte aan, een 28-jarige man uit Almelo. Hij ontkende in eerste instantie, zei dat het zijn eigen fiets was, maar bekende al gauw toch de fiets gestolen te hebben. De fiets is aan het politiebureau gestald. Het gaat om een zwarte fiets van het merk Ranger. De eigenaar van de fiets heeft zich nog niet gemeld. De verdachte werd aangehouden. De man blijkt een veelpleger, is in verzekering gesteld en opgesloten. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (05-085915)

Diefstal uit bedrijf

De dader(s) ging(en) er met een auto en diverse gereedschap vandoor

Vriezenveen

In de avond/nacht van woensdag 6 op donderdag 7 juli vond een diefstal plaats in een bedrijf aan de Horstweg in Vriezenveen. Uit een loods werd gereedschap gestolen. Verder nam men een bordeaux rode Toyota Carina met kenteken RN-XT-17 weg, die op het bedrijfsterrein geparkeerd stond. De eigenaar van de auto, een 54-jarige man uit Vriezenveen, heeft inmiddels aangifte gedaan. Een andere medewerker van het bedrijf deed aangifte van diefstal van het gereedschap, waarvan de waarde wordt geschat op ruim E 5000. (05-085795, 05-085798)

Jan Camphuis, Ageeth Doldersum: 053-4555588


---- --