AutoRai

Print

Verkoop Mitsubishi schiet omhoog

(8-7-2005)
Mitsubishi groeit tegen de stroom in. In Nederland heeft het Japanse merk in de eerste helft van 2005 een enorme verkoopsprong gemaakt. In vergelijking met dezelfde periode vorig jaar zijn er maar liefst 17 procent meer Mitsubishiâs verkocht, terwijl de totale personenautoverkoop in ons land juist met 4,3 procent is gedaald in vergelijking met 2004.
Vooral de nieuwe Colt en de Grandis dragen sterk bij aan het verkoopsucces. âHet is een mooie prestatie dat de Mitsubishi Colt in zijn eerste jaar al op de tiende plek in zijn segment is gekomenâ, aldus Martin van Vugt, directeur van Mitsubishi Motor Sales Nederland. âEn in het MPV-segment noteert de Grandis nu al een keurige zesde plek, terwijl de grote klapper nog moet komen met de nieuwe DI-D-turbodiesel. Daarvan verwachten we er dit jaar nog zoân 300 te verkopen, zodat de Grandis vast en zeker nog enkele plaatsen zal klimmen op de ranglijst.â

Datzelfde voorspelt Van Vugt voor de Outlander. âHet SUV-segment is dit jaar 35% gegroeid. Met de huidige instapprijs van ⬠23.999,- en een ruime beschikbaarheid voor de tweede helft van 2005, zal ook dit SUV-model van deze groei profiteren.â

Zonnige junimaand
Vooral de maand juni is opvallend goed verlopen voor Mitsubishi. Het is een van de weinige merken die groei heeft geboekt ten opzichte van juni 2004. De verkoop van 1.154 autoâs is zelfs goed voor een veertiende plaats in de verkoopranglijst in Nederland en een marktaandeel in deze zomerse maand van bijna 2,6 procent. Daarmee is Mitsubishi na Toyota qua verkopen het tweede Japanse merk.

Over de eerste helft van 2005 is Mitsubishi dankzij de 17 procent groei uitgekomen op de verkoop van 5.160 Mitsubishiâs. Het marktaandeel is gestegen van 1,4 naar 1,8 procent. âDe nieuwe strategie en de nieuwe producten leveren overduidelijk resultaat. We liggen weer op koers voor groei en we rekenen er dan ook op dat we 2005 afsluiten met 9.500 verkochte Mitsubishiâs in Nederlandâ, aldus Van Vugt. Mitsubishi sloot 2004 af met een verkoop van rond de 8.500 autoâs.