Politie Groningen

Persberichten vrijdag 8 juli 2005

provincie Groningen 08-07-2005 -

Groningen: Stadjer voor heling aangehouden
De politie heeft donderdagavond in de Steentilstraat een 25-jarige man uit Groningen aangehouden voor heling. Politieagenten zagen de Stadjer op een fiets rijden, terwijl het originele slot van het voertuig verwijderd was. De man werd vervolgens gecontroleerd. Bij navraag bleek dat de fiets in april 2004 was gestolen vanaf de Oude Ebbingestraat. De verdachte werd meegenomen naar het politiebureau. Daar verklaarde hij de fiets voor een klein geldbedrag te hebben gekocht. De verdachte mocht na verhoor het politiebureau verlaten. De fiets zal worden teruggegeven aan de rechtmatige eigenaar, een 18-jarige jongen uit Groningen. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: politie houdt agressieve straatrover aan
Op de Pleiadenbrug heeft de politie donderdagmiddag een 21-jarige man uit Groningen aangehouden voor diefstal met geweld. Een 50-jarige vrouw uit Groningen was kort daarvoor door de verdachte vanuit de bosjes op het Jagerspad tot stoppen gedwongen. De vrouw moest van de straatrover haar fiets afgeven. Hij probeerde door te trekken en te trappen de fiets van het slachtoffer af te pakken. De 50-jarige verzette zich hevig en reageerde op haar hulpgeroep een 31-jarige vrouw uit Groningen. Beide vrouwen konden de verdachte wegduwen, waarna deze het op een lopen zette. De vrouw alarmeerde vervolgens de politie. De zoektocht naar de straatrover bleef in eerste instantie zonder resultaat. Een half uur na de poging tot fietsroof herkende de vrouw de Stadjer als degene die gepoogd had haar op het Jaagpad te beroven. Zij wenkte een passerende politieauto en wees de Stadjer als verdachte aan. De man kwam goed overeen met het opgegeven signalement. De verdachte werd hierop aangehouden, maar verzette hij zich hevig. Met moeite en gepast geweld kon de politie de 21-jarige overmeesteren. De recalcitrante verdachte werd naar het politiebureau gebracht en ingesloten. Beide agenten liepen door de worsteling met de man lichte verwondingen op. Hij zal vandaag worden gehoord.

Groningen: snelheidscontrole
De politie heeft donderdag op één locatie een snelheidscontrole gehouden.
Plataanlaan: donderdagochtend, aantal geregistreerde voertuigen: 1300, aantal overtredingen: 6, hoogst gemeten snelheid: 94 km/uur, maximum toegestane snelheid: 70 km/uur.

Groningen: veelpleger aangehouden
In de Phebensstraat heeft de politie donderdagavond een 27-jarige man uit Groningen aangehouden op verdenking van diefstal en heling. Politieagenten zagen de hun bekende veelpleger moeilijk lopen, terwijl hij een grote bult onder zijn jas had. De verdachte werd gecontroleerd en naar de inhoud onder zijn jas gevraagd. De Stadjer toonde een wikkel zilverpapier. Daarnaast bleek de veelpleger in het bezit van vijftien flessen met cosmetica-artikelen. Ook troffen de dienders een mes aan bij de verdachte. Alle goederen werden inbeslaggenomen. De 27-jarige werd vervolgens ingesloten. De politie stelt een onderzoek in naar de herkomst van de aangetroffen goederen.

Groningen: snorfietser onder uit
Een 44-jarige man uit Groningen is donderdagavond in een parkje aan de Magnesiumlaan gewond geraakt bij een ongeval. De 44-jarige reed met een 34-jarige kameraad, ook uit de stad, op een snorfiets. Door onbekende reden was het duo onderuit gegaan. De bestuurder bleek verwondingen aan hand en hoofd te hebben. Hij werd vervolgens naar het ziekenhuis gebracht. Na behandeling werd van de Stadjer een bloedproef genomen, omdat hij onder invloed van alcohol verkeerde. De politie heeft van het ongeval een rapportage gemaakt. Afhankelijk van de uitslag van de bloedproef wordt wel of niet proces-verbaal opgemaakt.

Groningen: politie houdt Stadjer aan voor zware mishandeling De politie heeft donderdagnacht in een discotheek in de Gelkingestraat een 24-jarige man uit Groningen aangehouden voor zware mishandeling. De Stadjer had in de disco onenigheid gekregen met een 17-jarige jongen uit Haren. Hierop werd de Harenaar met een glas tegen het hoofd geslagen, waardoor hij ten val kwam. Vervolgens trapte de verdachte de jongen enkele keren, terwijl het slachtoffer op de grond lag. De 17-jarige werd met hevig bloedende hoofdwond naar het ziekenhuis gebracht. De 24-jarige werd meegenomen naar het politiebureau en ingesloten. Hij zal vandaag worden gehoord. Het slachtoffer gaat aangifte doen.