Gemeente Haarlem


8 juli 2005

203/2005
Gemeente Haarlem, het college van burgemeester en wethouders

Persbericht


Stadsbibliotheek Haarlem en Het Waterlaboratorium tekenen overeenkomst van dienstverlening

Op donderdag 7 juli 2005 tekenden de heer M. Tielemans namens Het Waterlaboratorium en mevrouw A. Skolnik namens de Stadsbibliotheek Haarlem een overeenkomst van dienstverlening. Met deze ondertekening gaat de dienstverlening van de Stadsbibliotheek aan Het Waterlaboratorium officieel van start.

De Stadsbibliotheek gaat in het kader van haar nieuwe product 'de leasebibliotheek' de catalogus van Het Waterlaboratorium verzorgen. Daartoe wordt de gehele collectie van de bedrijfsbibliotheek gecatalogiseerd en beschikbaar gesteld middels een speciaal voor het voor het Waterlaboratorium ontworpen catalogus. Daarnaast krijgt Het Waterlaboratorium ook een bedrijfslidmaatschap van de Stadsbibliotheek en toegang tot eindgebruikerdiensten van de Nationale Centrale Catalogus, waarmee Het Waterlaboratorium zelfstandig gespecialiseerde literatuur kan opvragen.

Het Waterlaboratorium is gespecialiseerd in hoogwaardig wateronderzoek. Jarenlange kennis is beschikbaar voor iedereen die perfecte waterkwaliteit wenst: industrie, zorg- en sportinstellingen, recreatiecentra, detailhandel. Het Waterlaboratorium levert naast gedegen testresultaten ook concrete adviezen.

'De Leasebibliotheek' is een door de Stadsbibliotheek Haarlem speciaal voor het Midden- en Kleinbedrijf ontworpen concept waarbij de Stadsbibliotheek op maat gemaakte dienstverlening aanbiedt variërend van gespecialiseerde informatiebemiddeling tot geautomatiseerde informatievoorziening.

Meer informatie is verkrijgbaar via telefoonnummer: 023 - 511 53 00.
---