Wageningen Universiteit

Persbericht

8 juli 2005, nr. 055

Kees van Ast benoemd tot lid College van Bestuur Universiteit Twente

De Raad van Toezicht van de Universiteit Twente heeft ir. K.J. (Kees) van Ast benoemd tot lid van het College van bestuur van de UT. De benoeming van de heer Van Ast, die tevens vice-voorzitter van het College van Bestuur wordt, gaat in per 1 oktober 2005.

De Universiteitsraad heeft positief gereageerd op de benoeming van de heer Van Ast tot lid van het CvB. De voorzitter van de Raad van Toezicht, de heer E.A. van Amerongen, meldt dat de RvT verheugd is dat al redelijk snel kon worden voorzien in een opvolger van het naar de Universiteit Leiden vertrekkende CvB-lid H.W. te Beest. "Wij zijn erg tevreden met deze benoeming. De heer Van Ast is zeer goed bekend met het reilen en zeilen van universiteiten, de UT kan hier veel profijt van hebben. Wij zijn erg tevreden dat het College van Bestuur nu compleet is en zijn er van overtuigd dat met deze benoeming een goed team is gevormd."

K.J. van Ast (1951) studeerde in Wageningen. Hij is tussen 1976 en 1997 in diverse functies werkzaam geweest bij het ministerie van Landbouw, laatstelijk als waarnemend directeur van de Dienst Landbouwkundig Onderzoek. Vanaf 1997 is de heer Van Ast werkzaam als vice-voorzitter van de Raad van Bestuur van Wageningen Universiteit & Researchcentrum. Van Ast is verheugd over zijn benoeming: "Nu Wageningen UR in beheersmatig vaarwater verkeert, vond ik het tijd worden om mijn kennis en ervaringen elders in te zetten, met name in de publiek-private sector waar verschillende deelbelangen en doelstellingen van de organisatie met elkaar moeten worden verbonden. De ondernemendheid en het innovatieve karakter van de Universiteit Twente hebben een grote rol gespeeld bij mijn besluit de overstap van Wageningen naar Twente te maken."