Gemeente Leeuwarden

Wethouder Roel Sluiter verwelkomt 7.000ste passant Prinsentuin in Leeuwarden

De gerenoveerde stadsjachthaven De Prinsentuin in Leeuwarden doet dit jaar haar titel als 'de mooiste stadsjachthaven van Nederland' weer eer aan. Vele toeristen hebben al genoten van de verbeterde voorzieningen in de Prinsentuin. De gemeente Leeuwarden verwacht vandaag de 7.000ste passant van 2005 in de stadsjachthaven. Naar verwachting zal de wethouder beheer openbare ruimte, Roel Sluiter vanmiddag, vrijdag 8 juli omstreeks 16.00 uur de 7.000ste passant verwelkomen. De afgelopen 10 jaar waren er jaarlijks gemiddeld 10.000 overnachtingen in de Prinsentuin.

Aansluitend zal de wethouder het pontje wat iedere zomer de gasten van de Noordersingel naar de Prinsentuin brengt weer in de vaart brengen. Door het pontje in te zetten hoeven opvarenden van schepen aan de Noordersingel geen flinke wandeling te maken om de was- en toiletruimte in de Prinsentuin te bereiken.

Na een grondige renovatie biedt de Prinsentuin nog betere faciliteiten voor de watersporters. Toeristen kunnen hun boten aanleggen aan de verbeterde walbeschoeiing en aanlegpunten. Om het uitstappen comfortabeler te maken, zijn op de walkant grasbetonkeien neergelegd.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de perstelefoon van de gemeente Leeuwarden: 058 233 4002