Siemens

Persbericht

A&D AS 200503.908

Den Haag, vrijdag 8 juli 2005

Siemens vernieuwt engineeringssoftware voor operatorpanels

Siemens heeft een nieuwe versie vrijgegeven van de projecteringssoftware WinCC flexible voor de bediening en de visualisatie van operatorpanels. Bij dit softwarepakket is de snelheid drastisch opgevoerd en de functionaliteit fors uitgebreid. WinCC flexible ondersteunt bijvoorbeeld nu ook Profinet als protocol bij Industrial Ethernet voor gedistribueerde automatisering. Verder kan men bij de nieuwe versie procesvariabelen importeren vanuit andere plcs dan Simatic-besturingen. Een belangrijke uitbreiding is verder de toepassing van verificatie en validatie.

In 2004 heeft Siemens voor het projecteren van Simatic operatorpanels de engineeringssoftware WinCC flexible op de markt gebracht als opvolger van de ProTool-familie. Alle ervaring die inmiddels op brede schaal met WinCC flexible is opgedaan heeft geresulteerd in de nieuwste versie. Deze geheel vernieuwde uitvoering heeft inmiddels bewezen een bijzonder efficiënte manier te zijn om operatorpanels te projecteren. Wanneer men WinCC flexible integreert in Step 7 voor het projecteren en programmeren van de Simatic plc-omgeving is optimaal gebruik te maken van alle voordelen van Totally Integrated Automation als open platform voor industriële automatisering. Gegevens vanuit Step 7 zijn rechtstreeks te gebruiken in WinCC flexible.

Met WinCC flexible zijn ten opzichte van de voorgaande ProTool-projecteringssoftware een groot aantal nieuwe functies te realiseren. Een praktisch voorbeeld is het kunnen invoeren van lijsten met procesvariabelen vanuit Excel-bestanden. Verder zijn teksten gemakkelijk te vertalen, zelfs in Aziatische talen zoals Chinees, Koreaans en Japans.

Nieuw is ook de functie routing. Met NetPro kan men configuratiegegevens met behulp van WinCC flexible via het Profibus-netwerk automatisch routeren. In deze verbinding bepaalt het systeem zelf de weg om gegevens te downloaden. Hierbij wordt gebruik gemaakt van interne routeringstabellen.

Met de ondersteuning van Profinet IO als protocol bij Industrial Ethernet is een belangrijke stap gezet in de directe koppeling met Ethernet-configuraties. Nu WinCC flexible ook Profinet CBA ondersteunt zijn de Simatic operatorpanels als componenten toe te passen in gedistribueerde automatisering

Nadere inlichtingen voor de lezer:
Siemens Industry, Erik Seijner
Tel: (070) 333 3513, E-mail: erik.seijner@siemens.com

Nadere inlichtingen voor de redactie:
Siemens Persvoorlichting, Bernard H. Bos,
Tel: (070) 333 2325, E-mail: bernard.bos@siemens.com Internet www.siemens.nl/persinfo